Innlegg

Viser innlegg fra september 20, 2015

VI HAR SELVSAGT FÅRIKÅL HVER HØST

Bilde
OG NÅ ER VI DER IGJEN Jeg drar gjerne byen rundt for å få det kjøttet som ser best ut, har den beste prisen og hvor minst 1. menneske jeg stoler på, har sagt at dette har de prøvd, og det kjøttet anbefaler de. Det er selvsagt mye enklere med kålen. Er den fast nok og passe stor, så er jeg fornøyd. Potetene kvalitet er også viktig til fårikål synes jeg. Passe faste og passe melne er det jeg ønsker. Pepper og salt kan vi ta det som fins av, bare jeg ikke har glemt å kjøpe helpepper... Legg til bildetekst Så bugner benken av de gode gamle råvarene, sau og kål. Det er egentlig bare 17. mai som får meg til å føle meg norskere og mer i kontakt med røttene mine, bortsett fra fersk fisk og lever da.  Legg til bildetekst Da er det bare å vente, å vente, å vente.    Jeg serverer den ikke før i morgen   og da tror jeg det blir litt akevitt og øl til maten.  Smakspanelet går litt hvileløst rundt i huset og snuser til de gode duftene som brer seg, smiler og gleder seg til den første

OVNSBAKTE RØDBETER MED MARINADE, CHEVRE OG RISTEDE HASSELNØTTER

Bilde
RØDBETER ER EN AV HØSTENS DELIKATESSER Det er noe  deilig  gammeldags og sunt i å bruke rødbeter, tenker jeg. Dessverre har jeg få oppskrifter på matretter som utnytter denne utrolige roten. Hvis den tommelfingerregelen jeg har lært gjelder, jo sterkere farge, jo sunnere, da stiller rødbeten i superklassen. Men du vil ikke tøyse rundt med den uten hansker på og i nærheten av rennende vann. Heldigvis så dukker oppskrifter opp fra mange hold. Det er alltid noen som vil dele og som har prøvd noe jeg ikke kan. Denne gangen lot en eldre hustell-lærer meg få del i en oppskrift hvor  rødbete kommer til sin rett . Den fargen.... Oppskrift for ca 2-3 personer 500-700 gr ferske rødbeter 1 ts salt 1/2 ts pepper 3-4 ss rapsolje 1 rull el ca 180-200 gr chevre 3-4 ss hakkede nøtter(hassel el,valnøtter) 1 hjertesalathode Marinade 3 dl sukker 1 dl vann 3 dl søt soyasaus(ketjap manis) 3 dl balsamico 1 lime 2 dl sesamfrø Fremgangsmåte for rødbetene: Skrell og del dem i grove

NOK EI LANG HELG I KORFORBUNDETS REGI

Bilde
VI HAR HYGGET OSS, VI HAR SUNGET, VI HAR LEDD, VI HAR SPIST GODT, VI HAR TRUFFET KJENTE FRA ALTA I NORD TIL MANDAL I SØR , FRA HORDALAND TIL ØSTERDALEN. MEN VENT LITT,  VI HADDE VEL LITT FAGLIG PÅ FYLL OG? Jovisst hadde vi det, men på en mystisk måte sklei fagstoffet inn nesten uten at vi merket det.  Hvorfor? Jo etter min mening var det fordi gleden, humoren og latteren fikk en så stor plass. Vi ble smurt, jeg tar gjerne litt mer slik smurning.  I vår tid der korrupsjonsbeskyldninger og etterforskningene er på mange steder og mange nivåer, så er det flott at noen velger det naturligemåten å gjøre sine medlemmer fornøyde på, gjennom godt samvær og gjennom humor. Bedre måter fins ikke.  Så dere skjønner at matlaging, hagestell eller bøker knapt har vært innom min bevissthet de siste dagene.  Men så kan det jo være at jeg også synes det er godt å komme tilbake, striskjorta og sånt, men havrelefse blir det ikke. Har derimot en oppskrift på hummus som jeg vil dele Deilig d