Innlegg

Viser innlegg fra september 11, 2016

SEPTEMBERSOMMER

Bilde
SOMMEREN KOM VELDIG SENT, VELDIG UVENTET OG VELDIG DEILIG. DENNE VARMEBØLGEN HAR TIL OG MED LURT MEG TIL Å TA SJØBAD Men det er jo ikke mere enn rett og riktig, dette er vel belønningen? Belønningen for å holde ut og å være standhaftig gjennom en skuffende sommer. Det er vel slik? Holder du ut noe ubehagelig, så får man noe bra som belønning. Eller var det bare noe gammelt, puritansk lureri for å få folk til å holde ut? Hos oss prøver vi å kose oss så mye og så ofte vi kan, belønning eller ikke. Nå, i disse varme dagene er vi ute så mye som mulig. Hagelivet har fått en renessanse, selv om det ikke er så mye som blomstrer nå, så er de lune sitte plassene våre aldeles utmerket. Morgen, middag, kveld og til og med natt. Stemningsfullt Den øverste sitteplassen er nesten blitt et lysthus av trær og lunende grener som har laget et flott tak i løpet av denne sommeren. Lunt og stemningsfullt her og Det har etter hvert vokst seg til en type tak på denne plassen og.

Å LAGE TE ER EN AV HVERDAGENS SMÅ OPPGAVER

Bilde
AKKURAT SOM VI TENKTE I JULI-AUGUST, SOMMEREN KOMMER TIL HØSTEN Ja, det er akkurat det som har skjedd. Midt i september og været er deilig og varmt. Litt synd da at hagen er blitt litt vissen og litt gul. Det er ikke så mange blomster og så mye frodighet, men vi klarer godt å hygge oss ute. Når klokken nærmer seg tolv om natten datoen er 12 sept. og gradestokken viser 18-19 C, da vet vi at vi opplever noe spesielt. Bortsett fra i julen, så er det nå stearinlys kommer til sin rett. Mørke høstkvelder med myk, varm luft roper på levende lys. Bare for romantikken skyld, direkte praktisk er det jo ikke. Nå sitter vi ikke bare ute med stearinlys, vi prøver å gjøre noe nyttig og. Jeg har nettopp høstet inn noe av våre små grøder fra hagen. Jeg er veldig glad i myntete. Hva er da mer naturlig enn å bruke den mynten vi har i hagen til å tørke til teblader? Rett fra hagen Man må i gang med den gamle kunsten å tørke urter for bruk utover vinteren. Det er bare å plukke, vaske,

BIBRINGE BAKT I OVN TIL SØNDAGSMIDDAG

Bilde
DENNE GANGEN PRØVDE JEG NOE NYTT AV NOE GAMMELT Bibringe har i all tid vært kjent og brukt i matlaging. Det er kjøtt fra storfe med mye ben og fett og brusk. Derfor er det også noe av det billigste man kan finne i butikkene.  Lar man ben, brusk og fett sitte på under koke/steke prosessen, så får man et vidunderlig  god smak. Regelen er at skal du ha ei smakfull gryte eller suppe så er dette kjøttet som gir en smak som er helt noe for seg selv Skal man ha kjøtt til biff eller noe lignende så velger man ikke dette kjøttet. Ikke akkurat biffkjøtt, mer suppekjøtt Bibringe er altså det gamle med lange tradisjoner. Det nye var å steke dette i stekeovn med vin og hvitløk. Dette så jo fristende ut, ikke sant? Oppskrift 2 kg bibringe av storfe med ben 2-3 ts alt 1 ts pepper 3 dl rød el. hvitvin 2 dl vann 4 stk løk grovt delt i fire 4 stk gulrot delt i grove biter 2 stk vasket purre i biter ca 150 gr sellerirot i biter 2 stk pastinakk i biter 4 fedd grovhakket hvitløk