Innlegg

Viser innlegg fra november 20, 2011

KYLLINGFILETENE ER OFTE MED PÅ PÅ MIDDAGSMENYEN,

Denne gangen er det  SITRONMARINERT KYLLING 4 porsjoner 4-6 kyllingfileter Salt og pepper Smør eller olje Marinade 2 sitroner saften av 1 dl olivenolje 2 hvitløkbåter, hakket Litt grovkvernet pepper Grønnsaker 1 sjalottløk Smør el. Olje 400 gr sukkererter 250 gr reddiker ½ dl hvitvin Salt og pepper Fremgangsmåte: Bland alt til marinaden i en dobbel plastpose og legg filetene i noen timer gjerne over natten. Tørk dem og stek dem på begge sider 5-6 min. La dem hvile mens du freser løken blank. Tilsett grønnsakene og vin og damp til grønnsakene er gjennom varme, men fortsatt sprø. Smak til med salt/pepper. Filetene kan serveres med ris eller brød, men saltkokte poteter er også godt: SMAK underveis for å være sikker på krydring før du serverer. Mmmm.. deilig ikke sant?

PEACH MELBA

Bilde
DENNE ER VERDT EN SMAK OG ET FORSØK Dette er en klassiker fra det mondene kjøkken på 40-og 50-tallet.  Spis denne mens du ser for deg damer med høyrød munn, smale vepsetaljer, skjørtekanten midt på leggen og solbriller med spisse ytterkanter. En deilig tid der det passet med en syndig og lekker dessert. En smaksbombe av de skjeldne, desserten over alle desserter. Selvsagt skader det ikke at den er enkel å lage og det er lett å få tak i alt du trenger. 4 personer 4 faste uskadede fersken deles i to og legges i kokende sukkerlake. Legg snittsiden ned først, snu og kjenn om den er kokt. Må ikke kokes for lenge. Taes ut og hviler i ca 1-2 min før skinnet fjernes. Gir fargen tid til å smitte over til ferskenen. Slik starter det Bringebærsaus 2-3 dl bringebær 2-3 ss melis Saft av en ¼ sitron Kok opp og press gjennom sikt Serveres slik: 2 halve fersken på en passe tallerken 2 like store myke kuler av vaniljeis Hell litt saus over. Lykken er nærmere enn du tror.