Innlegg

Viser innlegg fra juni 18, 2017

HVA SKJER HER?

Bilde
DEN STØRSTE MORTEREN JEG EIER FYLT MED EGGESKALL? Vel, du vet når vi er i krig, så bruker vi de våpnene vi har. Nå snakker jeg om sneglekrig. Legg til bildetekst Av alle de rare råd man får, så er kanskje dette et av de mest fornuftige. Hvis det ikke hjelper, så er det ikke farlige, ukjente kjemiske stoff. Fornuftig fordi jorden vil alltid ha bruk av litt tilskudd av kalk. Klar for å drysses langs stilkene Vil du vite mer om hvordan jeg gjør dette? Vel, eggeskallene får tørke en dag eller to, før jeg knuser den i morteren. Ikke for fint, tanken er jo at sneglene ikke krabber over dette "gjerdet" av skarpe kanter. Du vil kanskje også vite om det hjelper? Tja, er vel det riktige svaret. Men kanskje det sinke dem litt. Eller kanskje det hjelper meg å tro at det hjelper? Flere hageinnlegg fins her

KALD MAT "NÅR SOMMARDAGEN LIGG UTOVER LANDET"

Bilde
I FØLGE HALVDAN SIVERTSEN SÅ SKJER JO DET OG BÅDE HER OG DER. Da trenger vi noe å spise som ikke er så varmt. Da smaker det for eksempel med roastbiff. Selvsagt kan du kjøpe i butikk, alt fins der. Men som alltid, det som kommer fra eget kjøkkenbenk smaker bedre. Det du trenger er oksekjøtt av typen mørbrad, flatbiff eller ytrefilet. Personlig liker jeg best kjøttstykke uten at slakteren har hatt på nett, men for tiden får jeg det bare i Sverige. På min kjøkkenbenk lå det altså et stort, magert stykke oksekjøtt. I gamle dager stekte jeg ganske ofte roastbiff, men nå er det så sjeldent at jeg ble litt utrygg. Jeg måtte lete fram et par oppskrifter fra andre for å se hva de  hadde gjort. Spesielt var jeg usikker på steketiden. Det kjøttet jeg hadde kjøpt var en så lang bit at det måtte deles i to for å få plass på stekepanna. Men det var uproblematisk siden hver bit var mer enn stor nok til et måltid for oss to. Ferdig krydret rett i panna Margarin gir en bedre bruning

I DAG

Bilde
SELV UTEN SOLSKINN SÅ KJENNER JEG AT DET MÅ VÆRE SOMMEREN SOM HAR KOMMET. Vi vet jo aldri, er den på et kortvarig besøk eller kommet for å bli? Ja, ikke vet jeg, men deilig er det å nyte morgenkaffen og avisene ute, under epletreet og i lette klær. Lunt og frodig Når jeg underveis ser at de første rosene har åpnet seg. Det er en følelse jeg venter på hele vinteren, og den er magisk når den kommer.  Så stor Så gikk jeg opp på verandaen for å få litt bedre oversikt, som du ser, det er ikke bare ei rose som er åpnet seg. I buen over trappa er det litt skjevfordelt Den store gamle klatrerosa innerst i hagen, den står smekk full av knopper, noen er åpnet seg og de andre springer ut hvert øyeblikk, i løpet av dagen tenker jeg. Tenk når denne slår ut i full flor Over hagegjerdet til naboen dingler noen flotte blomsterhylleblomster. De er jo gode både som saft og gele har jeg hørt. Tenker ikke det blir noe av. I dag mistenker jeg at det blir en rusle, p

ALT JEG LAGER OG ALT SOM KOMMER FRA MITT KJØKKEN ER 100 % VELLYKKET!!!

Bilde
DU TRODDE KANSKJE DET? ELLR DU HAR HATT EN STILLE TVIL . VEL, HOLD FAST PÅ DEN TVILEN. Hverdagslivets realiteter er jo selvsagt noe helt annet. Eksemplet du får her er et av flere. Situasjonen er denne: Fersk ny makrell er innkjøpt, tradisjonelt tilbehør er på plass, men tanken på å lage agurksalat og servere rømme til, frister meg ikke. Når jeg lager det, blir smaken aldri riktig. Plutselig en dag i et selskap serveres det stekt fisk med et tilbehør som smaker veldig godt. En fløte/rømmeblanding med finhakkete grønnsaker i.  Kan ikke bli særlig enklere, og det beste av alt, smakspanelet likte det veldig godt. Grønt og lekkert Til alt hell var hun som serverte den lekkerbisken slett ikke gnien med oppskriften. Generøst nok sendte hun den til meg på tekstmelding. Så nå deler jeg den her med dere. Enkelt og lettvint, men du må stå på egne ben når det gjelder mengde. Oppskrift Rømme Fløte Brokkoli Selleristilker Agurk isebergsalat Du kan også ha i blomkål Suk