Innlegg

Viser innlegg fra august 5, 2018

VM I FRIIDRETT OG SITRONSAUS

Bilde
GULL OG GULL OG GULL OG SØLV, JEG ER HELT UTMATTET OG LITT OPPSPILT, SKULLE NESTEN TRO AT JEG SATT PÅ TRIBUNENE Man blir litt lykkelig og oppspilt når man ser på de idretts- guttene fra Sandnes og Sunnmøre. Å sitte og følge med på de idrettsprestasjonene som har kommet fra Berlin denne helga. Det har vært en utrolig glede og utrolig spennende. Da tror du kanskje at det har foregått noen mattanker hos meg i dag? Der tok du feil, det er utrolig hvor mange forskjellige tanker som kan tenkes på en gang, eller i raskt rekkefølge. Den pannestekte laksen som lå klar i kjøleskapet trengte litt tilbehør. En god sitronsaus må da være tingen tenkte jeg. Det har jeg laget før, men nå hadde jeg lyst til å finne ei annen oppskrift. Dette ble resultatet: Salaten lyser opp på en ellers litt kjedelig tallerkenen Oppskrift 2 vårløk 1 sitron 2 ss smør 0,5 dl hvitvin 2 dl matfløte salt pepper Rens og kutt vårløkene. Skjær dem opp i så biter. Riv skallet av sitronen. Smelt smøret i  en kj

KYLLINGEN GLEDER OSS IGJEN OG IGJEN

Bilde
DET ER UTROLIG HVOR MANGE FORSKJELLIGE SMAKS-KOMBINASJONER SOM KAN BRUKES. Den daglige tankevirksomheten med å finne på en middag kan ta energien fra hvem som helst. Det er utrolig lett å gjenta seg selv og gjøre det som kunne være hverdagens høydepunkt om til noe kjedelig og uinteressant. Jeg er vel ikke i tvil om at andre har andre høydepunkt enn måltidene, men sånn er det nå hos oss. Siden vi liker kyllingkjøtt og jeg liker å eksperimentere, så kommer det ofte nye variasjoner på vårt spisebord. Legg til bildetekst Sitron er ikke uvanlig å bruke til kylling, men spekeskinke var helt nytt for meg. Det var nok derfor jeg valgte denne oppskriften. Som jeg sa jeg er alltid klar for å eksperimentere og  prøve noe nytt. Denne gangen ble det med noe så tradisjonelt som spekeskinke. Oppskrift: Kyllingfileer Hvetemel Serrano spekeskinke Hvitløk fedd Asparges Smør/olje salt/pepper Del kyllingfiletene i to på langs. Krydre filetene med salt og pepper og vend dem i

GRESK SALAT MED VANNMELON ER VELDIG GODT

Bilde
HAR DU NOEN GANG VÆRT I HELLAS, SÅ HAR DU VEL FÅTT SMAKEN PÅ GRESK SALAT Dette er kanskje den salaten vi først kom i kontakt med, vi nordboere som bare hadde tradisjon for kokte rot-grønnsaker på tallerkenen. Det fantastiske med denne salaten er at den kan passe til så mange forskjellige ting. Den har og en frisk og avkjølende smak og følelse. Vi karer vel aldri å gjenskape smaken av de store solmodne tomatene fra Kreta eller Naxsos, vi må klare oss med de tomatene vi har. Et av mine sterkeste minner fra Hellas er en stor tallerken full av salat med vannmelon servert på en liten restaurant i ei trang bakgate i byen Naxsos ca 1999. Smaken, duften, varmen, Det begynnende mørket og selskapet...sterke minner som er gode å ha. Siden sommeren i år har vært veldig varm, så har dette vært en av de salatene jeg har lett fram fra glemselen. Flott å ty til fordi den kan brukes både som selvstendig rett, og som siderett når vi har hatt stekt kjøtt eller pølser. Hos oss er grillen satt bor