Innlegg

Viser innlegg fra mai 27, 2012

BROWNIES OG SVIGERMORS GAMLE TESERVISE

Bilde
 KOMMER TIL SIN RETT NÅR JEG DEKKER FOR ETTERMIDDAGSKAFFE/TE DET GJELDER Å FINNE STILLE STUNDER FOR SEG SELV. Brownies kommer i mange varianter. Den i pose forbigår vi i stillhet, men ellers er det mange forskjellige oppskrifter der ute. Dette er er en helamerikansk variant.  Obs, Obs masse kalorier, og fantastisk saftig og smakfull. Gammelt, heklet og vakkert. Først får du en grunnoppskrift på brownies: 250 g sjokolade 250 g smør 5 dl sukker 5 egg 3 dl mel 2 ts bakepulver 1 ss revet appelsinskall. nøtter etter ønske f.eks. valnøtter, pecan- eller macadamianøtter Smelt smøret i en kjele, trekk den til side og rør finhakket sjokolade inn i det varme smøret. Visp sammen egg og sukker. Hell sjokoladesmøret over eggene og rør godt. Bland mel og bakepulver, sikt det over sjokoladeblandingen og rør det glatt. Tilsett nøtter eller bær eller frukter.(Kirsebær uten sten, hakkede dadler, blåbær,fiken, tranebær eller aprikos,bare fantasien setter

HVA MED EI VARM SAFTIG FRUKTKAKE

Bilde
TIL ETTERMIDDAGSKAFFE ELLER TE,  JEG LIKER DET LITT GAMMELDAGSE Jeg synes det er en egen sjarm med disse begrepene fra en forgangen tid hvor det virker som om tempoet var roligere og menneskene tok seg tid til slikt. Men tilbehøret til kaffen kan vi så klart nyttiggjøre oss i dag og. Her er ei deilig fruktkake som er lett og lage og som passer til en kopp te eller kaffe. Stemorsblomstene passer til OPPSKRIFT: 120-150 gr tørket frukt du tar det du liker: aprikos, sultanas, rosiner, dadler osv, osv. Kutt den i litt store biter og hell over 1-2 dl appelsinlikør, portvin eller Grand mariner. La dette stå i bortimot en time mens du ordner det andre. Stekeovn på 180 C uten varmluft.  200 gr smør, må være helt mykt ellers blandes de andre ingridiensene ikke godt nok. 150 gr sukker blandes i smøret og piskes til hvit og luftig masse. 3 egg, rør godt mellom hvert. 1 ss smakløs olje(raps el solsikkeolje)     150 gr hvetemel blandes med 1 ts bakepulver og siktes o

KAN DU LAGE HJEMMELAGET BRUN SAUS?

Bilde
HER HAR DU OPPSKRIFT PÅ SAUSEN MED AUTORITET, TRADISJON OG EI LANG FORTID Slik tusener av husmødre før vår tid laget saus, uten poser med pulver. Slik gjør du det: Slik starter du I ei stor, godt varm stekepanne har du ca 100 gr smør.  Dette smøret skal brunes til det får den riktige nøttefargen og lukten. D ette blir bra   Ta panna av og rør inn 4-5 ss hvetemel . Dette setter du tilbake på varmen mens du rører HELE TIDEN!! Du skal røre og røre mens blandingen blir mere og mer karamellfarvet. Bedøm dette selv, men blir den det minste brent, må alt kastes. Bedre med forlite enn for mye. Dette kan du ikke forlate før det taes av varmen for godt. Selv da kan det være at brunfargen øker på. Fettet er varmt vet du. Ha bruningen over i en kjele og spe med kjøttkraft eller buljong. Du bestemmer selv hvor tykk sausen du vil ha. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus, den gir ikke smak. Saus laget på hvetemel bør koke ei stund, 20 min er bra, men den kan fint stå å