BROWNIES OG SVIGERMORS GAMLE TESERVISE


KOMMER TIL SIN RETT NÅR JEG DEKKER FOR ETTERMIDDAGSKAFFE/TE
DET GJELDER Å FINNE STILLE STUNDER FOR SEG SELV.


Brownies kommer i mange varianter. Den i pose forbigår vi i stillhet, men ellers er det mange forskjellige oppskrifter der ute.
Dette er er en helamerikansk variant. 
Obs, Obs masse kalorier, og fantastisk saftig og smakfull.

Gammelt, heklet og vakkert.


















Først får du en grunnoppskrift på brownies:

250 g sjokolade
250 g smør
5 dl sukker
5 egg
3 dl mel
2 ts bakepulver
1 ss revet appelsinskall.
nøtter etter ønske f.eks. valnøtter, pecan- eller macadamianøtter

Smelt smøret i en kjele, trekk den til side og rør finhakket sjokolade inn i det varme smøret. Visp sammen egg og sukker. Hell sjokoladesmøret over eggene og rør godt. Bland mel og bakepulver, sikt det over sjokoladeblandingen og rør det glatt. Tilsett nøtter eller bær eller frukter.(Kirsebær uten sten, hakkede dadler, blåbær,fiken, tranebær eller aprikos,bare fantasien setter grense.
Hell røren over i en form eller et stekebrett (ca. 25x30cm) som er kledd med bakepapir. Stek kaken ved 150 grader i ca 55 minutter. Ikke varmluft. 

Marmorerte brownies
Til marmorerte brownies deler du oppskriften i to, for å lage den ene delen med mørk sjokolade og den andre delen med hvit sjokolade. Hell de to rørene vekselsvis i formen og lag mønster med en skje. Stek kaken som vanlig.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?