KAN DU LAGE HJEMMELAGET BRUN SAUS?


HER HAR DU OPPSKRIFT PÅ SAUSEN MED AUTORITET, TRADISJON OG EI LANG FORTID

Slik tusener av husmødre før vår tid laget saus, uten poser med pulver.
Slik gjør du det:


Slik starter du
I ei stor, godt varm stekepanne har du ca 100 gr smør. 
Dette smøret skal brunes til det får den riktige nøttefargen og lukten.


Dette blir bra
 Ta panna av og rør inn 4-5 ss hvetemel. Dette setter du tilbake på varmen mens du rører HELE TIDEN!! Du skal røre og røre mens blandingen blir mere og mer karamellfarvet. Bedøm dette selv, men blir den det minste brent, må alt kastes. Bedre med forlite enn for mye.
Dette kan du ikke forlate før det taes av varmen for godt. Selv da kan det være at brunfargen øker på. Fettet er varmt vet du.

Ha bruningen over i en kjele og spe med kjøttkraft eller buljong. Du bestemmer selv hvor tykk sausen du vil ha. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus, den gir ikke smak.
Saus laget på hvetemel bør koke ei stund, 20 min er bra, men den kan fint stå å putre innpå en time. Pass på den blir tykkere når den koker, så spe mere.

HUSK: Dette må krydres fra bunnen, men ta alltid med i beregningen at det er salt både i buljong og kraft.

Har jeg erfart det?? Kan du tenke noe slikt.
Ok du vet hvordan man får erfaring? Prøve og feile!!!! Gjelder for oss alle.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?