Innlegg

Viser innlegg fra juni 9, 2013

FISKEKRAFT MÅ TIL NÅR DU SKAL LAGE DEILIG FISKESUPPE

Bilde
FISKESUPPER  ER GODT OM SOMMEREN, DET For å få en skikkelig smakfull suppe, så må man ha ei god kraft. Det går som oftest fint med kraft av buljongterninger  men av og til har jeg lyst til å få den ekstra gode smaken som  hjemmelaga fiskekraft gir. Det er en prosess som begynte for et par måneder siden. Hver gang jeg har hatt ferskt fiskeavfall på benken min så har det havnet i frysen i en dertil på forhånd merket boks. Da jeg mente det var nok, ble alt tint og så startet morroa. NOE AV INGRIDIENSENE OPPSKRIFT: 2-3 l vann i en kjele med alle fiskerestene + en 1/2 l rekeskall( gir flott farge) gulrot, purre, selleri, lauvbærblad, salt og pepperkorn. ser jo litt flott ut.. Dette kokes i 2-3 timer, siles 2-3 ganger, kjøles ned og legges i frysen til nærmere bruk. Jeg fikk 1 1/2 l ferdig kraft, det kan være lurt å fryse i mindre porsjoner. Da er det lettere å bruke. OBS  , Denne kokeprosessen lukter ikke godt, hvis du holder ut det, får du verdens beste fiskesupper

SAUS TIL FISK

Bilde
CREME FRAISH  ER "DET LYKKELIGE VALG" HER I allefall når det gjelder koblingen fisk/saus. Du skjønner at for tiden leser jeg norsk klassisk litteratur. Derav den litterært inspirerte tittelen over. En dyktig søster tipset meg om denne måten å lage saus på til fisk Det er noen år siden. Etter det har variasjonsbasillen herjet hos meg. Her løfter den smaken på fisk, fenikkel og poteter Resultatet blir at jeg kan lage flere sauser på samme basis. Oppskriften følger: 1 beger creme fraish naturell helles i en kjele. Dette varmes opp med salt og pepper. Dette kan være nok. Alternativer: Tilsett 2 små finhakkete sjalottløk som er glasert i stekepanna først  Tilsett 2 ss grov sennep(ikke pølsesennep) Tilsett spinat, frosne puter er enklest  finhakket glasert fenikkel går og bra Forskjellige sauser blir det etter smak og behag.      Hvis du ikke er kjent med bruken av creme fraish så er det en fransk type syrnet fløte som ligner norsk rømme, men ikke så sur.

CARBONARASAUS SLIK JEG TOLKER DEN

Bilde
ETTER AT VI SPISTE PASTASAUS  BOLOGNESE HER OM DAGEN trengte jeg en motvekt og laget en Carbonara til de ferdigkjøpte tortellinis jeg hadde liggende. Det er veldig enkelt Frisk grønn salat hører med Oppskrift. ca 100-150 g bacon 1 vanlig løk 1-2 fedd hvitløk pasta 1-2 dl frosne erter 2 eggeplommer 2 dl matfløte 1 dl parmesan Finhakk og glaser løk,  brun bacon og hell pastaen over løk og baconblandingen, (uansett hvilken pasta du velgerå bruke)ha så i erter, la dem bli varme og så kan du røre sammen.  Bland inn  parmesan, salt og pepper. Pass på at blandingen ikke får koke, kokt egg passer ikke her. Dette er en av det enkleste og raskeste matretter jeg lager, dessuten  Neste gang skal jeg ha i spinat sammen med pastaen, før eggeblandingen kommer i. Det tenker jeg vil smake. Eller små buketter med broccili? Den ideen skal jeg ikke glemme. Dette må gjentaes, så godt  og så enkelt. Dette smakte godt for både kokka og smakspanelet. Flere pastaoppskrifter fins

MAGERT MELLOMMÅLTID

Bilde
DET ER JO IKKE AKKURAT "FINE DINING" Bare for å minne om at innimellom bør det komme et og annet lettfordøyelig, kalorifattig, karbolavt og fettfritt alternativ.(Ganske ofte faktisk) Dette måltidet utmerker seg ikke med spennende smak, innviklede forberedelser eller høy grad av kompetanse. Det er slik de fleste av de daglige stikkeimunnenforåbekjempesultmåltider er. Antagelig som de fleste måltider i de fleste menneskers liv er. Bare for å minne om at det diettregimet jeg startet i februar ikke er kastet på båten. Det lever sitt lavmælte liv og har til min glede kostet meg 5 kg siden da. Jeg har funnet fram til noen måltider som har hjulpet meg. Til å endre litt på levemåten, så diett er kanskje et feil ord. Du tenker kanskje helt annerledes, og finner det som passer deg.  Den fine asjetten er gammel  Hva er nå dette da? Jo i all enkelhet to riskaker(uten salt), agurkskiver med cottage cheese og ramsløk på toppen. Det var det måltidet. Noen ganger br