Innlegg

Viser innlegg fra mai 6, 2018

CASSOULET, HVA ER NÅ DET?

Bilde
ENDA EN AV DE STORE SMAKSRIKE FRANSKE GRYTENE ELLER FORM Denne hadde jeg såvidt bare hørt om. Min gamle kjenning Andreas Viestad hadde en artikkel om denne formen i Dagbladet tidligere. Den inneholdt flere av de tingene jeg er begeistret for, f.eks grove smaksrik pølser som vossakorv. Confiterte andelår, grønnsaker og hvite bønner. Avisen ble borte før jeg fikk tatt vare på oppskriften, så da var jeg på egen hånd. Etter å ha lest 3-4 forskjellige forslag Cassoulet, så skjønte jeg at jeg  måtte   gjøre det på min måte. En innviklet og arbeidskrevende oppskrift,  Passe biter  Så grove må pølsene være, det fins veldig mange typer og smak og behag bestemmer her som alltid ellers, men det lønner seg å jakte på god kvalitet og smak. Den spanske choritzopølsa f.eks. har en smak som ikke passer så bra.  Her ligger de, blanke med sprøtt skall Det ferdige resultatet har et ganske tiltalende utseende. Slik ble den tilslutt Så kommer min hjemmelagede oppskrift For 4 stk.

STILLSTAND OG IDETØRKE

Bilde
DET VAR DET EI STUND, EI GANSKE LANG STUND - 2-3MND Ingen nye innlegg og ingen spennende oppskrifter. Det blir jo ikke en levende blogg av sånt, men er man syk, så er man syk. Og slik var det en lang peroiode på ettervinteren. Hadde til og med noen døgn i isolasjon på sykehus for ikke å smitte andre eller var det for ikke å bli smittet? ikke helt sikker på det, slitsomt var det. En liten del av sykehus hverdagen er medisineringen Den var ikke akkurat liten, og da har jeg ikke tatt med det som gikk rett inn i blodårene mine. Takk og pris for at penicillin ennå virker. Har skjønt at det ikke er er en selvfølge i vår tid. Et nydelig lite vers En snill sønn og svigerdatter kom med et søtt kort. Ingen fikk lov å ha med blomster. Jeg kompenserte litt da jeg kom hjem Nå er alt bra og livet går jammen videre. Kreftene har vendt tilbake og jeg leser oppskrifter igjen.  Neste utfordring blir en fransk Cassoulet, om et par dager når en annen sønn skal spise middag med oss.