Innlegg

Viser innlegg fra november 24, 2013

TERRINE ER ET FRANSK NAVN PÅ MAT I FORM

Bilde
DETTE ER BARE ENNÅ EN MÅTE Å VARIERE DEN VIKTIGE POTETEN PÅ. Hverdagsmaten trenger en liten oppkvikker og fornyelse av og til, spesielt poteten. Ikke det at jeg ikke li ker potet, nei, på ingen måte, men det er noe med å bryte de daglige rutiner og mønstrene som jeg synes vi alle har godt av. Dette er en av måtene som krever lite og som fort kan gi en følelse av fest inn i hverdagen.  Hva er så allsidig som poteten? Det du trenger til 4 stk er: Ildfaste former, enten 1 til hver eller en litt større hvor du skjærer en passe skive til hver. 3-4 poteter 1 løk 1 fedd hvitløk 1 kvast timian 4-6 ss rapsolje ca 2 dl buljong salt og pepper Skjær potetene og løken i tynne skiver, finhakk hvitløken. Størrelsen på potetene bestemmer hvor mange du må ha. du bestemmer og om du vil skrelle poteten eller ikke.Du vet sikkert omtrent hvor mye gjestene dine spiser slik at du beregner ut fra det. Legg potet og løk lagvis med litt timian, salt og pepper. Ha i minst 1 ss olje i hver for