TERRINE ER ET FRANSK NAVN PÅ MAT I FORM

DETTE ER BARE ENNÅ EN MÅTE Å VARIERE DEN VIKTIGE POTETEN PÅ.


Hverdagsmaten trenger en liten oppkvikker og fornyelse av og til, spesielt poteten. Ikke det at jeg ikke liker potet, nei, på ingen måte, men det er noe med å bryte de daglige rutiner og mønstrene som jeg synes vi alle har godt av.
Dette er en av måtene som krever lite og som fort kan gi en følelse av fest inn i hverdagen. 
Hva er så allsidig som poteten?
Det du trenger til 4 stk er:
Ildfaste former, enten 1 til hver eller en litt større hvor du skjærer en passe skive til hver.
3-4 poteter
1 løk
1 fedd hvitløk
1 kvast timian
4-6 ss rapsolje
ca 2 dl buljong
salt og pepper

Skjær potetene og løken i tynne skiver, finhakk hvitløken. Størrelsen på potetene bestemmer hvor mange du må ha. du bestemmer og om du vil skrelle poteten eller ikke.Du vet sikkert omtrent hvor mye gjestene dine spiser slik at du beregner ut fra det.
Legg potet og løk lagvis med litt timian, salt og pepper. Ha i minst 1 ss olje i hver form, hell så over ca 0,5 dl(kanskje mer) buljong.
Stekeovnen på 180-200 C i 30-40 min eller potetene er møre gjennom.

Fløtegratinerte poteter er veldig godt, men ikke hverdagskost. Er ikke dette et flott alternativ da?











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?