Innlegg

Viser innlegg fra mars 20, 2011

FISKESUPPE SOM AVSLUTNIN PÅ EN OPERAKVELD

Bilde
FOR Å FÅ LITT MAT I KROPPEN ETTER EN FABELAKTIG KVELD I HJERTNES. Det nærmeste vi for tiden kommer et operahus. Et hyggelig dekket bord Vi kom rett fra ei strålende forestilling på Hjertnes. Carmen, satt opp av "Kulturellt inititiv" med Dag Nilsen. En strålende opplevelse, for øret, øye og ikke minst sjelen. Det passet fint med en tallerken varm suppe en sur marskveld etter en slik opplevelse av den farverike Carmen. Anne-Grethes fiskesuppe. Oppskrift 1,5 l fiskekraft 2 stilker selleri 0,5 fenikkel 2-3 gulerøtter 0,5 pastinakk 200 gr rød fisk 200 gr hvit fisk 1 dl creme fraich Ca 2 dl renskede reker Noen blåskjell Først kokte jeg opp fiskefond.  Så kuttet jeg selleri, fenikkel og gulerøtter i små terninger og kokte dem møre i kraften Fiskestykkene i ble lagt i, helte over creme fraish og lot det trekke til fisken var klar. Suppa  ble servert i boller og noen reker og blåskjell ble lagt på toppen før jeg satte dem på bordet. Ovasj

LINSER TIL HVERDAGS

NÆRINGSRIKT, BILLIG OG GODT Vi spiser dette ofte både som tilbehør og selvstendig rett. Oppskrift på Linsesalat 200 g linser 1 l buljong til kokning En bunt persille eller basilikum el koriander ½ rødløk 10 cherry- eller cocktailtomater. ½ paprika 1/2 chili salt/pepper Olivenolje Skyll linsene godt og kok dem under lokk i 20 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Fyll etter med vann hvis nødvendig. Imens linsene koker lages resten av salaten. Hakk rødløk og krydderurter. Kutt tomatene i 4 båter og paprikaen i små firkantede stykker. Bland de avkjølte, kokte linsene med de øvrige ingrediensene og server l insesalaten som tilbehør til andre retter, eller som selvstendig rett. Tips: Hvis linsesalaten serveres som en egen rett kan man eventuelt ha over sprøstekt bacon eller små biter sterk, grov pølser på for å gi den litt ekstra smak. Klikk her for å finne flere oppskrifter.