Innlegg

Viser innlegg fra juni 7, 2015

GRØNNSAKGRATENG

Bilde
REISELIVET GIR NY INSPIRASJON DETTE ER EN LITEN VRI PÅ HVORDAN GRØNNSAKER KAN SERVERES. Hvis du fulgte nøye med, så oppdaget du kanskje en liten kritisk tone da jeg omtalte tårnet av grønnsaker som var fraværende under måltidene vi  hadde i Tyskland.   Da var det jo noe helt annet i "La Belle France". I rettferdighetens navn må det jo tilføyes, at der handlet vi og sørger for mye mat selv. Men forskjellen er uansett der. Den franske maten er best! Legg til bildetekst Når man snur og vender på tanker ideer og fantasien sin for å finne på noe å spise, da er ei kokebok ikke å forakte. Denne gangen ei fra mange år tilbake, men noen lure tips fant vi. Denne grønnsaksgratengen var veldig god. Oppskrift  Ca 1 l grønnsaker i terninger (gulrøtter, sellerirot, blomkål, brokkoli, purre osv 100 gr cottage cheese ca 150 gr revet ost 2 stk egg revet muskat, salt, pepper og timian. Forvell grønnsakene i ca 4-6 min, bland cottage cheese, eggeplommer revet ost og krydder,

OPPDATERING FRA HAGEN

Bilde
DEN SOM HAR VÆRT FORSØMT I 5-6 UKER. Og der midt på våren i  den viktigste vekstsesongen. Da vi endelig var på plass for å gjøre vår plikt, var det nesten sånn at vi segnet ved synet av friskt, frodig og stort ugress. Det var søndagskveld.  I dag torsdag har vi klart å finne fram til hagen vår. Ikke helt uten svette og, om ikke tårer så smerte. Rygg og lår er ganske stive og mørbanket. En liten påminnelse om alder og årene som går. Husvask er nødvendig Det er ikke bare sekk på sekk med ugras som er resultatet, men og et hus hvor man ser fargen på malingen. Denne prosessen må gjøres hvert år. Forurensning fra biltrafikken og hva som ellers er i luften ser vi resultatet av. Bare vent så kommer spisekroken vår til å gjenoppstå som om den alltid har vært der, og som om vinteren var en fjern og litt kald drøm. Dugglilje eller Hosta Disse var blandt de plantene som hadde klart seg flott på egenhånd. De trives i skyggefulle partier, her får de skygge bare deler av døgnet, men

PÅ KJØRETUR I EUROPA, MEN UNDERVEIS STOPPER VI OG.

Bilde
NÅR VI KJØRER SÅ LANGT, SÅ MÅ VI JO BÅDE SPISE OG SOVE Det er mye artig å oppleve innen det området. Det setter vi pris på, motorveikjøring har sine fordeler, men direkte spennende er det ikke. Det fins masse flotte rasteplasser, både med og uten kafeer og butikker. Så kommer vi til det punktet at det er på tide å få seg en middag og et sted å sove for natta. Vi følger innfallsmetoden, sjekker med kartet etter landsbyer som ligger nærme eller for langt borte. For oss er nærme ca 5-6 km, langt bort er alt over det. På vei nordover  valgte vi en landsby i Swartzwaldt-området. Den het Bu'le og var passe gammelmodig og sjarmerende. Dessuten var det nok ikke ofte der var turister. En klar fordel spør du meg.  Rett ved hotellet fant vi denne idyllen   Jeg lå og lyttet til den elva til jeg sovnet. Så skulle vi spise... Størreklsen på ølkruset var voksent For oss som foretrekker vin til maten og ellers bare drikker øl ti ribba julaften, var dette eksotisk nok. Slik så

PÅ FERIE

Bilde
DET ER ET GODT STED Å VÆRE Denne gangen kjørte vi sørover. Målet var som så ofte før, Middelhavets strender, idylliske landsbyer og spennende steder. Legg til bildetekst Disse lange rekkene med vakre. gamle trær som omkranser gater og veier, vakkert synes jeg og typisk fransk. Bare ei enkel bru, men den står der som en skulptur. Kanskje helt hverdagslig, men for meg er den eksotisk og vakker, selv om landsbyen var av det slaget der "selv slangene dør."