Innlegg

Viser innlegg fra september 14, 2014

FINGERMAT, COCTAILBITER ELLER NOE TIL VÅR UKENTLIGE APERITIFÈ

Bilde
KALL DET HVA DU VIL, MEN GODT SKAL DET VÆRE OG HELST KLE EN LITEN ALKOHOLHOLDIG DRIKK Alt fra et enkelt glass hvitvin, musserende eller sterkere saker som f eks Margerita eller en Calvados. Vi bruker ofte å ta et et glass mosell, men søte drikker som cola eller annen brus er ofte så søt at de kamuflerer andre smaker. Det vil jeg jo ikke, jeg er jo opptatt av at mat smaker godt og at de som spiser den får en god smaksopplevelse. Derfor ble jeg litt fornøyd med disse små godbitene. Klar til å stekes 3-4 cm godbiter Oppskrift  ca 3-4 pr person 12 små pølser  6 baconskiver  ca 2 ts brunsukker 12 trepinner  bakepapir Stekeovnen på 210 C i ca 8-10 min.  Jeg hadde noen hermetiske pølser som het coctailpølser, det var medisterpølse . De brukte jeg, men du trenger ikke det, fine små pølser fins i butikkene. Jeg rullet 1/2 baconskive rundt hver pølse, festet med trepinne, la dem på bakepapir og drysset litt brunsukker over. Dette smakte utrolig godt, søtt, salt og røk

RIBBE AV LAM

Bilde
DETTE ER EN ALDELES NYDELIG MÅTE Å BRUKE LAMMEKJØTTET PÅ, En helt ny og uvant måte for meg. Det har jo helst vært pinnekjøtt som gjelder. Ideen oppsto mens jeg sto og vurderte svineribbe til jul. Ja, du så rett.... til jul! allerede nå! Det er bare å beklage, pensjonisttilværelsen har forrykket gamle vaner. Nå er jeg ikke ute i god tid med det meste, jeg er ute lenge før god tid. F eks julegaver som er kjøpt og levert. Ok, la oss ikke rote oss bort i private små særegenheter, og tilløp til galskap. Matlaging var det vi skulle snakke om. Et uvanlig syn Det er vel og slik at de som leverer kjøtt til butikkene har tenkt på lammeribbe først og og da den kom så var jeg klar. Slik så den ut den som havnet på benken min. Den er ikke stor og den er rutet likedan som svineribbe. Selvsagt er krydringen og helt annerledes, men det var vel ingen overraskelse. For å like dette må du være elsker av lammekjøtt, med fett og kraftig smak. På disse bena ligger kjøtt og fett i tynne lag sli

PLOMMEKAKE MED SMULDRETOPP

Bilde
DET ER PÅ TIDE Å FINNE PÅ ANDRE MÅTER Å UTNYTTE HØSTENS GRØDE PÅ På denne tiden av året flommer alle medier over av mer eller mindre lett tilgjengelige oppskrifter som gjør akkurat det, bruker årstidens gaver. Jeg leser og leser og finner at ikke alt er like aktuelt på mitt kjøkken, ei heller vil alt glede ganen vår ved bordet.  En av de kokkene jeg liker best og som jeg ofte bruker til inspirasjon er Lise Finckenhagen.  Hun har oppskrifter, hvor en amatør som meg, klarer å utføre spennende og smakfull mat.  Denne gangen er det ei plommekake med smuldretopp. Det er en kombinasjon av de oppskriftene jeg ellers bruker til frukt og bærkaker. Hun har og lekt seg her med krydderkombinasjoner som jeg ikke ville tenkt på, men de fungerer flott. Gjett om jeg hadde ei herlig stund den ettermiddagen Oppskrift på  Plommekake med smuldretopp: Kakerøre 180 gr meierismør, romtemperert 180 gr sukker, gjerne blanding av hvitt og brunt 2 store egg 180 gr hvetemel 1 ts vaniljes