Innlegg

Viser innlegg fra oktober 9, 2011

INGEFÆRSYLTEDE PÆRER

Bilde
INGEFÆR ER EN UTROLIG MANGFOLDIG KNOLL Den kan til og  med gi et løft til rotfestede norske tradisjoner som syltede pærer. Når en nabo har overskuddslager på pærer er det bare å hente fram gammel kunnskap og sette i gang. Å skrelle pærer er ikke så morsomt, men resultatet blir jo så utrolig godt. Sitron, pære og ingefær 2 pærer 100 gr sukker 1 cm fersk ingefær saft av 1/2 sitron 1 dl vann kok opp sukker og vann, ha i den skrelte, hakkete ingefæren og sitronsaft. Ta ut kjernen i de skrelte pærene og del dem i to eller fire, legg dem i lake og legg over noe som holder dem godt nedi laken. Trekk på svak varme i ca 15-20 min. De skal være møre igjennom. Avkjøl i laken. Deles i serveringsstykker når du skal servere. Laken kan gjerne reduseres til sirup og brukes på tallerken når du serverer. Deilig til sjokoladefondtant og kanel-is. Eller en annen kombinasjon som du kommer på. Kanskje du vil ha oppskrift på enda en epledessert? Klikk her Det var dess

HAGELYKKE

Bilde
JEG TRENGER NOE VAKKERT Å  SE PÅ UTOVER VINTEREN Da blir visne daliaer båret inn og  fotografert slik at jeg kan bla og glede meg senere. Selv visne er de nydelig

EGGERØRE ER NOE AV DET VANLIGSTE MAN HAR

Bilde
Den gir det hverdagslige en smak av luksus. Min oppskrift består av 6 egg 1ss vann pr egg salt/pepper hakket gressløk (75 g meierismør) Stek over sakte varme, mens du rører, ta panna til side før det blir tørt og hardt. La eggene stivne litt på ettervarmen i panna. Jeg liker at eggerøra er kremete og myk og det blir den med sakte varme og vann i. Luksus alternativet er å ha i meierismør i eggerøra helt til slutt. Smaker himmelsk, men ikke til hverdags.