Innlegg

Viser innlegg fra august 5, 2012

PAI ER EN AV DE MATRETTER SOM ALLTID ER RIKTIG

Bilde
Pai gir også så mange muligheter. Foreksempel kan den være hovedrett med litt salat til. Den kan være en av mange retter på et tapasbor eller du kan bruke den som lunsjrett. Desserter er og en strålende måte å bruke en god paibunn. Det hele kommer an på hva du har i den. Det første bud er allikevel følgende, ha en god paibunnoppskrift. Har desverre mange    ganger brukt ferdigkjøpte halvfabrikat, du vet mel som man har vann i og vips så er deigen klar. Ja, jeg vet imot alle mine prinsipper, men jeg klarer ikke å være feilfri. Pussig det derre. Her er i allefall en lettvint, smakfull og sikker Dette skal bli en bærpai OPPSKRIFT: 175 gr hvetemel, 100 gr KALDT smør i små terninger, 1 eggeplomme 4ss kaldt vann. Kjør alt sammen i kjøkkenmaskin til det er en sammenhengende klump. ca 1-2 min. Legg kaldt ei stund før du kjevler ut. Verre er det ikke. Hvis du skal ha dessert, anbefaler jeg å ha i 1 ss melis i bunnen, har og hørt noen forslag om malte mandler(mandelm

ÅPEN HAGE 2

Bilde
NORSK HAGELAG INVITERER TIL EN ANNERLEDES HAGEFEST Søndag den 12 august skal vi her i heimen delta på denne festen. I år holder vi oss hjemme fra kl. 1200 til 1700, og håper at noen stikker nesa innom. Værgudene (som ellers har gitt blaffen i sommer) har lovet å stille med godt vær. Det er et must skal vi få noen glede av dette.  Sommeren har vært hard med roser  Etterhvert har både det ene og det andre i hagen begynt å vise tegn til  slitasje. Det første blikket Heldigvis er det noen hardhauser som holder ut og noen som venter til høsten før de viser seg fram Det fins noe som blomsterer ennå Vi stiller med kaffe og en hage som får taes som den er. Velkommen.

ER SÅ GLAD I Å SPISE UTE

Bilde
DENNE GANGEN VAR VI EN TUR INNOM KILDEN I KRISTIANSAND Et nytt flott kulturbygg som imponerte med arkitektur og størrelse. Hvor tror du jeg havnet?? Jo, i restauranten. Ingen overraskelse der altså. De hadde selvsagt en flink og serviceminded svensk servitør, en grei meny og så kunne jeg bidra med en sulten og forventningsfull mage. Det er godt å bli servert til en forandring. Se så lekre tallerkener de hadde og så friskt et inntrykk det ga. Lekkert servise Hva vi spiste? Jo du ser jo at det var en suppetallerken. Det er linsesuppe, men det var mye godt i den suppa som kokken ikke hadde lyst å dele med oss . Jeg gjetter, etter smaken å dømme at vi nok hadde litt gresskar, løk, sterk og god kraft og sikkert hvitløk og ellers litt av hvert. Det vi begge var enige om var at suppa smakt utmerket og fylte magene våre på en akkurat passe måte. Vi kommer gjerne igjen, da tenker vi å få med oss en forestilling eller en konsert. Det ser vi fram til.  

FERIETID

Bilde
PÅ EN UTVIDET HELGETUR TIL SØRLANDET KAN MAN OPPLEVE MANGT OG MEGET På naturhistorisk museum på Gimle i Kristiansand fant vi masse flotte planter og vakre stauder, utrolige roser og fantastiske fuksiatrær, men disse to lønnetrærne gjorde det største inntrykket. Det er ikke mye som er så majestetisk som store mektige trær. Lønnetrær Hvis man tenker på hvor lenge de har vært her ca 2-300 år, så får vi litt perspektiv.

DE ÅRLIGE HENDELSER SOM KREVER VÅR AKTIVE DELTAGELSE

Bilde
I ÅR VAR BÆRHØSTEN HELT UTOVER DET NORMALE . Vi plukket og vi plukket.Vel, nærmere sannheten er å si:" han plukket og plukket, renset og renset . Da kom husets frue inn i bildet og laget en mengde syltetøy. Sterilisert og hermetisert etter alle kunstens regler. Store saftige solbær Resultatet ble til glede for oss alle. Vinterens glede Bare tenk hvor mange ganger i vinterens løp vi kan ta med en liten presang til venner og kjente? Eller vi kan åpne et glass til frokostbordet og snuse inn duften av sommer, bevart på glass ? Dette er noe av det som gir meg størst glede fra hagen.