Innlegg

Viser innlegg fra april 14, 2013

KLIPPFISK ER EN GOD GAMMEL KJENNING.

Bilde
TIDLIGERE VAR DET SYNONYMT MED BACALAO Det har seg slik at jeg tilhører ikke menigheten, bacalaomenigheten mener jeg. Det kan av og til bli mer tomatpurè, oliven og oljesmak enn fiskesmak etter min mening. Tomater overdøver fort den milde fiskesmaken. Med nennsom hånd kan det være vellykket, men jeg er altså på utkikk etter variasjoner over temaet klippfisk. På et av verdens mange nettsteder fant jeg endel interresant, både med og uten tomat. Til denne middagen valgte jeg å servere godt utvannet klippfisk, forvellet i noen minutter, så brunet i panne, har du grillpanne blir det fine striper og. Servert med kokte poteter, sprøstekt bacon gulerøtter og erter. Tradisjonellt? Sist jeg besøkte Bergen, tok en vennligsinnet svigersønn meg med til en av de utallige fiskebutikkene i den byen.Jeg har ikke glemt smaken av Bolinhos som jeg fikk der. Klippfisk-boller på nordnorsk. Ligner veldig noe jeg lærte på et skolekjøkken på 60-tallet for å bruke rester, uten oljesteking. Nå

KULTURELL KAPITAL ERVERVET I FORM AV LITTERATUR

Bilde
NÅR LESEKLUBBEN HAR MØTE, På denne måten kan det nesten sammenlignes med intravenøs, litterær opplevelse. Smarte, kloke og vittige damer som deler leseopplevelser, tanker, ideer og assosiasjoner med hverandre. Jeg regner meg svært heldig som er er en del av dette. Selvsagt spiser vi og selvsagt lager vi til slik at vi blir komfortable og fornøyde på det kulinariske feltet og. Denne gangen var vi i et rekkehus i Porsgrunn og serveringen besto av  Voila:  Et stort og vakkert salatfat. Det er midt i blinken for voksne damer Første servering er allerede over Utrolig så forskjellige smaker du kan få av en salat og hvordan du kan individuellt variere. Gjett om det smakte og hvordan vi koste oss.

DET FØRSTE FORSØKET PÅ

Bilde
VÅRARBEID I HAGEN Ja, jeg vet ikke om jeg har opplevd å starte våronna så sent, helt siden jeg havnet her på Vestfoldraet. Bare så det er sagt, her er fremdeles svarte, ekle, gjenstridige snøklatter i krokene. Telen er kanskje ikke til Kina, men den er der, ganske ettertykkelig. Allikevel kunne jeg ikke styre meg, men hentet fram beskjærings-saksa og klipte og ryddet i ripsbusken. Det var virkelig nødvendig, og veldig godt for sjela mi å få komme ut i frisk luft og jobbe litt. For et reir... Etter en halvtimes jobb; ser det noe bedre ut tro? Er ikke sikker.  Hvis du lurer, den grønne pinnen er ennå frosset fast. 

MARINERT KYLLING I FORM

Bilde
ER DETTE EN KONKURRANSE OM HVOR MYE VARIASJON OVER KYLLING JEG KAN KLARE? Nei, selvsagt ikke. Det er bare slik at kylling er sunt, magert og godt.(og billig!!!) Det jeg har laget nå, er en av de eldste oppskriftene på kylling jeg har. Den er fra forrige århundre, ca 1995, kanskje . Opprinnelsen er umulig å huske. Men den er veldig populær i familien og hos andre som har hatt muligheten. Selv tenker jeg på denne som en hurtigmiddag som mater mange, på en bra måte. Unger har og vært positive til denne forma. rett i stekeovnen TIL DENNE RETTEN TRENGER DU:  1 hel kylling 1 hel squash 1 hel gul løk 3-4 tomater 3-4 fedd hvitløk Soyasaus Olivenolje Rosmarin Salt og pepper Oppskrift Til 3-4 personer. 1 hel kylling, godt vasket og delt i 8. Klipp eller skjær midt etter rygg og bryst. Del fra lår og del dem i to hver. Kutt hvert bryststykke i to passe stykker. GODE VIKTIGE RÅD: Bruk papir til tørking og kast i etterkant. Vær veldig nøye med at redskap, hender, fjøl og klut

FENIKKELPURE ER ET EKSPERIMENT

Bilde
TILBAKE PÅ EGET KJØKKEN OG NYE  FORSØK STARTER Denne gangen vil jeg ha fenikkelpure, men den har egentlig aldri blitt helt slik jeg ønsker.  Altså er jeg klar for et nytt forsøk. På skjærebrettet Denne gangen gjorde jeg slik: Finhakk så mye fenikkel du tenker du vil ha, finhakk noen shalottløk og litt hvitløk.Bland dette og l a dette surre med olje, på svak varme i stekepanne 5-10 min. Hell så over creme fraish/fløte og la det på ny småkoke. Spe hvis det koker litt tørt.(H-melk) Flott smak ved siden av røkt eller gravet fisk, servert du dem sammen som en forrett vil dette gjøre seg. Stekt kjøtt av et eller annet slag passer og til og bare tenk hvor mange sunne elementer det er i fenikkel og løk. Du kommer kanskje, helt sikkert, tror jeg til å blusse. Eller bare bli mett.

LUNSJ I BERGEN PÅ MAGER MÅTE

Bilde
HER ER BEVISET, JEG HAR IKKE GLEMT DIETTEN Men den har vel stått stille i noen uker med forkjølelse, påskefeiring og barnevakttur til Bergen. Tenker jeg skal være litt fornøyd over at vekta har stått stille. Som du ser så har det vært noen "lette" lunsjer. Farvene er jo så fristende   Det er klart jeg koste meg med avis, tekopp og en enkel liten salat. Hvis du ser godt etter så er det ei skive med røkelaks innimellom brød og salat.  Gjett om det smakte. Her er flere lunsjforslag