Innlegg

Viser innlegg fra mai 12, 2013

DENNE KYLLINGFORMA ER DET MULIG JEG HAR PRESENTER FØR.

Bilde
DEN SMAKER LIKE GODT ENNÅ Av og til går jeg tilbake i gamle oppskrifter og leter etter ny inspirasjon. De fleste dagene lager man noe man har laget før, men så kommer jeg til å tenke på denne lettvinte oppskriften som jeg fant i et ukeblad for lenge siden. En deilig måte å servere en kylling på.   Klar for steking OPPSKRIFT til 4 personer 1 kylling 1 squash 4-6 tomater 2 løk Marinade 1 dl soyaolje 2 fedd hvitløk pepper og olivenolje Kyllingen deles i 8. Hvert bryst i 2 og lår i 2. Bitene legges i marinaden 2-3 timer Når alt legges i forma deles tomatene bare i 2, squash i cm tykke skiver og løk i røffe båter. Deretter legges kyllingbitene over i form. Grønnsakene kuttes i litt rause biter og legges i forma. Dette er en litt røff hverdagsform. Resten av marinaden helles over kjøttet og grønnsakene. Dryss over rikelig med rosmarin eller bruk ferske rosmarinskudd. Inn i stekeovnen på ca 180 C i ca 30 min. Pass på at det

NYTT UTSTYR

Bilde
DET ER IKKE SÅ DUMT AV OG TIL Du vet det hender at man går lei. Det er ikke sikkert at det er noen god grunn til det. Bare man rett og slett kjenner at det er på tide med noe nytt. Det var den følelsen jeg satt med etterhvert når jeg skulle fotografere de forskjellige matrettene til denne siden. Det var de samme gamle, hvite tallerknene, eller noen andre gamle med litt gull osv osv. Da dukket en god ide opp i mitt øre. Ei kusine foreslo å gå på bruktbutikk for å fornye meg. Det var jo genialt. Jeg trenger altså ikke å bruke en formue på nytt servise, men kan glad og fornøyd kjøpe en og en av forskjellig slag, til en slikk og ingenting. En tier for hver God kvalitet fikk jeg og tak i, er det noen sak. Nå ble jeg glad. Kanskje jeg skal samle på uklike tallerkner? Har jeg nok i alle skap? Javel da , men det kunne vært morsomt.

LUNSJ I HVERDAGEN

Bilde
DET ER GANSKE HYGGELIG Det er ikke så mye som skal til, men å dekke bordet, trekke god te, sette fram brød og det du liker av pålegg. Tilkall resten av familien og kos dere, det gir livet et lite løft. Ekstra tips: Les avisen før eller etter. Det har ellers lett for på bli en litt ensom "alle leser avisen og er i sin verden", greie. Kanskje vi husker å snakke sammen? Planlegge dagen eller livet eller bare en liten tur?  Enkelt, men hyggelig Vil bare minne om at det er flest hverdager, er det noen grunn til at de skal være gråere enn nødvendig? Ja, jeg bare spør.                Geranium eller pelargonium Denne lekkerbisken ble på "mystisk vis" med fra Nederland. Mørk lilla i kronblader, ikke flikete som mange andre, bladene er litt krusete og den har en tett robust form. Morplanten står i et plantemuseum i Alsmeer i nærheten av Amsterdam og er fra 1870. Ikke til å tro, og jeg er lykkelig over å ha den. Så hver gang vi spiser forkost, lunsj ell

RISOTTO

Bilde
DENNE GANGEN MED FISK I dag med rød fisk Jeg har laget og skrevet om risotto før og ikke vært helt fornøyd med det jeg har laget. Denne gangen kjennes det ut som om jeg har skutt en innertier. Da må tre kriterier oppfylles, som her: lett tilgjengelige ingridienser. enkel å lage smake fortreffelig I tillegg kan den varieres uten store problemer. RISOTTO OPPSKRIFT for 4 prs. 2 sjalottløk (1/2 vanlig løk går fint) 1-2 fedd hvitløk 2 dl risottoris 1 dl tørr hvitvin 7-8 dl varm hønsebuljong(Kyllingkraft) 50-60 gr fast ost parmesan eller Jarlsberger 1 ss olje Salt/pepper pynt med bladpersille Finhakk løken og hvitløken legg i varm panne sammen med ris, ha over vin, la det koke inn. Hell så på halvparten av buljongen og rør godt mens dette koker inn. Ha i resten av buljongen og osten og rør mens dette koker i ca 20-25 min på lav varme. Hvis det blir litt tørt, ha i varmt vann, men rør godt underveis. Du kjenner når riskornene er kokte. Ikke la dem bli for mye ko