Innlegg

Viser innlegg fra juni 4, 2017

SEN VÅR?

Bilde
JA, DET ER KLART, KJØLIGE DAGER MED  MYE REGN GJØR SITT. Det gjør sitt til at noe trives utrolig bra mens andre ting står litt stille. Det som trives er selvsagt sneglene. Uavhengig av våre anstrengelser med innkjøp av motgift i dyre dommer så er de der ennå. Kanskje i en mindre grad, men etter et døgn med gråvær og regn, men 12-15 C så fant jeg 8-10 stykker mens jeg kikket meg rundt en halvtimes tid i morges. Heldigvis trives noe, her er et bilde av Fagerbusken min ved inngangen, den starter blomstringen nå. Hvis det kommer sol så eksploderer den i et vell av rosa små blomster. Den har bare så vidt begynt. For noen år siden kjøpte jeg fem Kirgisløk. I dag har de spredt seg over hele hagen. Noen har jeg flyttet, men de andre er jeg usikker på, hvordan har dette skjedd? De trives i skygge Her står tre stykker midt inne i en Hortensia-busk. Har kanskje jeg gjort det i søvne uten å vite det? Og de trives i sol  Denne gruppen kan jeg ta skylda for, de gjør seg jo

ENKELT OG DEILIG KRYDDERSMØR MED ESTRAGON

Bilde
HVORDAN KAN JEG KOMME PÅ IDEEN OM Å HA SMØR PÅ MATEN? JEG BRUKER JO IKKE ENGANG SMØR PÅ BRØDET. Til steking bruker jeg rapsolje, jeg har heller ikke unødvendig smør i matlaging bare for smakens skyld. Den smaken er jeg ikke så begeistret for og jeg tenker på inntaket av kalorier. Når man som jeg ordner, tenker, lager og smaker på mat, så må man nok holde et godt øye med inntaket. Hvor kommer så dette smøret inn i bildet fra? Som så mange ganger før så utløses en del ideer rundt matlaging av en tur til de billige kjøttdiskene i nabolandet. Mye godt her Denne gangen fant jeg koteletter av kalv. Det er veldig uvanlig her i nabolagets kjøttdisker. Da de først var kjøpt, sto jeg på kjøkkenet og lurte på hva nå? Tilfeldigvis skulle jeg på et venterom hos en lege og der åpnet jeg et magasin rett på denne ideen med kryddersmør til kalvekoteletter. Som så ofte før, tilfeldighetene styrer mer enn vi aner. Oppskrift til 4 prs. 200 gr meierismør 1/2 bunt estragon hvitvi

HAR DU SETT MANGE KARBONADER I TEKSTENE MINE?

Bilde
NEI, JEG TENKTE MEG DET. Hittil har jeg stort sett forbundet karbonader med noe man kjøper som en del av en hamburger. Enten er de kjøpt på et hamburgersted eller så kjøper man en pakke med frosne halvfabrikata i butikk. Dette har jeg aldri hatt stor glede av å spise, men ting endrer seg. Et tilfelle av tilbud på karbonadedeig i nærbutikken fikk meg til å tenke at dette får vel jeg også forsøke. Den viktigste drivkraften var nok at smakspanelet har tydelig ytret at en og annen gang iblant har han veldig lyst på akkurat dette. Vakre ikke sant? Javel, da sier vi det og jeg setter i gang. Dette er den oppskrifta jeg kom fram til. Oppskrift 400 gr karbonadedeig 2 ss potetmel 1 egg 1-2 dl vann(melk) Chilipulver salt/pepper Disse to siste krydrede er for oss som liker det. Da smaker det av gode gammeldagse karbonader slike som jeg fikk hos tante Johanne i 1960 1 klype malt ingefær 1 liten klype muskat Ha potetmel i karbonadedeigen og la den bli arbeidet i