Innlegg

Viser innlegg fra mars 29, 2015

GAVIN OG OCÈAN AV MONIQUE ROFFEY

Bilde
DET ER EN AV DE BESTE JEG HAR LEST PÅ LENGE Opprinnelig tittel er Archipelago  En bok fra Karibien, hvor sjeldent er ikke det? Uten å ha fått anbefalinger fra noen, ble den tatt rett ned fra ei hylle og så gav den meg en så magisk leseropplevelse. Etter en flom sitter far og datter traumatisert og knust tilbake. Her starter fortellinga og reisen. En fantastisk reise gjennom det arkipelaget, det øyriket som omgir dem. En fortelling om ytre farer og ytre magiske opplevelser, men også den indre reisen som reparerer med tross, mot og standhaftighet. Fantastisk og vakker karibisk natur spiller en stor rolle her. Jeg liker historier, godt fortalte historier. Denne historien har det meste. Den er spennende, den handler om følelser og om å møte sine mørkeste følelser. Den gir fornyet innsikt og glede. Anbefales.

FØRSTE GANG JEG LAGET SANDNØTTER VAR IKKE I GÅR

Bilde
DET MENER JEG VAR PÅ ET SKOLEKJØKKEN I OLDTIDEN Det var nesten den samme oppskriften da som nå og smaken var lik. Det er og en av de småkakene jeg nesten har glemt, men i min søken etter sprø, små godbiter, dukket disse opp fra glemselen. Med påske og påskegjester som er rett rundt hjørnet, jeg som trenger noe i kakeboksene for å møte behovene hos de sultne horder. Til det er sandnøtter et utmerket valg. Sprø, små og søte Oppskrift 250 gr sukker  250 gr romtemperert smør 1 egg 1 ts vaniljesukker 500 gr potetmel 125 gr hvetemel Rør smør og sukker til en lys lett smørkrem, ha i egget og rør godt før du sikter inn melet. Gjem litt hvetemel til å trille ut.  Sett deigen kaldt og ta bare ut en bit av gangen når du triller ut.  Lag ei pølse og kutt i passe emner, lag kuler.  De sklir utover så ikke sette dem for tett. Sett på plate dekt med bakepapir og stek på 200 C i 10-12 min.  Du får minst 70 små munnfuller av denne deigen. De må oppbevares i kakeboks, i plast blir d