Innlegg

Viser innlegg fra februar 13, 2011

LITE SPENNENDE?

Bilde
TJA, DU VET SLANKEKOST... Magert, magert Denne dagen var det avkokt torsk med kokte poteter, kokte gulerøtter og broccolipure. Den smakte ganske godt og jeg tenker dette kan jeg gjøre om igjen i andre sammenhenger når vi driver med litt finere matlaging. Desverre for meg og vekta mi så gleder jeg meg til den dagen. Men ikke si det til noen.

OSTETILBEHØR FOR OSS MED INTOLERANSE

Bilde
SOM ERSTATNING FOR DRUER, EPLER, PÆRER, SELLERI OSV, SÅ LAGER JEG SØTLIG, FRISKT OG SYRLIG SYLTETØY. Den dagen jeg skjønte at frisk frukt og rå grønnsaker er ubehagelig og ufordøyelig  for min fordøyelse, den dagen begynte jeg å lage forskjellige typer av syltetøy som erstatning. Det jeg trodde var forårsaket av osten, viste seg å være ubehandlet frukt og grønnsaker. Nå går det så meget bedre. Her er noen forslag jeg liker spise når vi har ost på bordet. Oppskrifter SYLTEDE KIRSEBÆR 1 Boks hermetiske kirsebær, 8-10 kumquat (eller 1 appelsin) 1ss sukker 3 stjerneanis Del kumquat i to eller appelsin i mindre deler. Ta alle ingrediensene i en kjele og kok opp over svak varme til det meste av vesken har fordampet.(reduser) Serveres avkjølt. VALNØTTER I HONNING 200 gr valnøtter, 1 dl akasiehonning Bland dette og server OSTESYLTETØY 1-2 dl rødvinsgele 1-2 dl jordbærsyltetøy (Bør kjøpes ferdig) 1 knivsodd kanel 1/2 ts kardemomme 1/2 ts nellik Smelt

EN SØNDAG I FEBRUAR

Bilde
GÅR VI PÅ KUNSTUTSTILLING På Haugar vestfold kunstmuseum har de mange forskjellige og flotte utstillinger. Heldigvis varierer de, for ikke alt passer oss. Denne gangen hadde mannen i huset sett omtale av en dansk papirkunstner som var utrolig og spennende, Peter Callesen. "Out of nothing" Enkelte av verkene hans vil jeg huske lenge. Dette bildet er lastet ned fra museets forside. Ingerid Kuiters Den andre kunstneren som hadde utstilling denne dagen bor i Asgårdsstrand og bruker mye brukt materiale. Jeg er betatt av arbeidene hennes på tre. Dessuten har hun et univers av symboler og snodige synsvinkler. Hennes utstilling heter også "Lost in decoration"