Innlegg

Viser innlegg fra februar 3, 2019

KALVESTEK SOM ROASTBEEF MED TILBEHØR

Bilde
AV OG TIL MÅ VI AVISE, VASKE OG RYDDE I FRYSESKAPET. DU VET DET SKAPET SOM FYLLER EN HEL VEGG PÅ KJØKKENET OG SOM HOLDER OSS MED MAT. BARE JEG KLARER Å PASSE PÅ Å FYLLE. Innerst i den øverste skuffa har det ligget ei kalvestek i over et halvt år. Altså, den et helt klar for bruk. Heldigvis  så tåler slikt magert kjøtt lang frysing godt hvis kjøttet er pakket så luft tett som mulig. Roastbeef lager jeg vanligvis av oksekjøtt, men jeg hadde lyst til å forsøke med dette fine lyse og milde kalvekjøttet. Steken min var fin, uten ben og pent pakket inne i et nett. Klar til servering Oppskriften 1,2 kg kalvestek salt/pepper og annet krydder du liker  smør/margarin til steking Steketermometer Varm stekepanne, brun kjøttet godt på alle sidene. Forvarm stekeovnen til 175 C. krydre på alle sider, legg kjøttet inn i ca 30 min, ta det ut og sjekk kjerne temperaturen. Legg inn igjen og sjekk hvert 15 min. Hvis du vil ha kjøttet mindre rødt og mer rosa er 65 C en bedre temperatu