Innlegg

Viser innlegg fra april 14, 2019

HONNING-GLASERTE GRØNNSAKER

Bilde
SÅ VELSMAKENDE TIL STEKT KJØTT OG SÅ NYTT FOR MEG. Dette er en  litt interressant og for meg en ny måte å behandle rotgrønnsaker på. Det er sånt jeg har sett gjort på matprogrammer både på norsk og utenlandsk TV. Det er veldig godt til forskjellig typer stekt kjøtt. Bruk gjerne gulerøtter med forskjellige farger Denne gangen serverte jeg det til påskelammet. Oppskriften  8 stk gulrot 1 pastinakk 1-2 stk løk noen kvister rosmarin 3 ss smør 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1 ss honning 200 C i 10-15 min Skrell og kutt grønnsakene. Forvell grønnsakene i ca 6 min, legg løkene i stekepanne til de er blanket. Antallet grønnsaker er helt tilfeldig, man bare endret ettet hvor mange mennnesker som skal spise.  Dette kan godt gjøres god tid i forveien. Legg alt utover i ei ildfast form, klatt på smør, strø over salt og pepper. sette dette inn i forvarmet stekeovn til de er møre. Drisle over honningen like før de er ferdige.  Du vil ikke tro hvor godt dette er. Den lille bl

HJEMMELAGET MARENGS SOM DESSERT?

Bilde
JEG TENKER DET ER VELKJENT OG VELPRØVD OG FOR IKKE Å SNAKKE, VELSMAKENDE Marengs er også utrolig mangfoldig og kan brukes på mange forskjellige måter.  Det er jo også flere typer marengs. Jeg kjenner til 3 typer:  Fransk som er den typen jeg lager og som tørker i stekeovnen. Italiensk som også kalles råmarengs, som man bruker brenner på for å få brunet. Klikk  her   så kommer du til oppskrift på den.  Sveitsisk marengs er fast og litt tykkere enn de andre to. Den har jeg aldri prøvd, du må nok søke andre steder for å finne oppskrifter på den Reder av marengs Søndagen nærmer seg med familiemiddag etter gammel oppskrift. Når vi ogspå vet at denne dagen er Palmesøndag så skjønner man at det er ei lammestek som gjelder. Men til dessert blir det altså marengs. Denne gangen sammen med sitronkrem eller lemoncurd og bær.  Her kommer oppskriften på marengsen jeg brukte denne gangen. Oppskrift: 4 eggehviter 250 g finkornet sukker 1 ts hvitvins eddik 1 ts bakepulv