Innlegg

Viser innlegg fra januar 15, 2012

FYLT AVOCADO TIL FORRETT

Bilde
VEL IKKE BARE FORRETT, MEN   UANSETT  NÅR DU HAR LYST PÅ NOE ENKELT OG SMAKFULLT Midt i den vanlige dagligvarebutikken min handlingen min, så sto der ei dame med noe jeg hadde bruk for,  en strålende idê  til forrett. Men å finne den  på en stand midt i butikken der jeg handler, var litt uventet. Damen reklamerte selvsagt for et produkt. Må bare si, jeg kjøpte ikke Lobnobs, men tok ideen med hjem. Lobnobs heter det Oppskrift FYLT AVOCADO Del en godt moden avokado, ta ut stenen og fruktkjøttet. Mos det med hvitløk og lettrømme eller crème fraish. Fyll dette opp i skallet, legg enten scampi eller røkt laks eller lobnobs oppå.  Pynt med en majonesklatt med litt sitron i og en dill kvast. Super enkelt, super raskt og super godt. Ser helt klart en for meg også å servere dette til en spesiell kveldsmat her i huset. Kanskje en lunsj og? Klikk her for å komme videre.

NÅR LAMMEKJØTTET KOMMER PÅ BORDET, SÅ ER DET FEST UANSETT.

Bilde
DEN ØVERSTE DELEN AV BOGEN HOS ET LAM ER BENFRI OG HETER COULOTTEN Den er og svært mør og passer fint til å steke med rosa kjerne. Det er pur lykke å få et så lekkert og smakfullt kjøtt på bordet.  Mens jeg går rundt på kjøkkenet og vibrerer av lykke og tenker ut tilbehør, så kjenner jeg at dette er dagen for erterstuing, gulrøtter og kanskje pommes frites. En av de flotte tingene med lammekjøtt er at man kan variere tilbehør i stor grad.Mango og chilisalsa og potetmos for eksempel. Den rosa midten kom ikke frem på bildet Coulottene ble brunet i varm panne med fettsiden ned, krydret godt med salt, pepper, fersk finhakket hvitløk og overrislet med saften av en halv sitron.  Stykkene var ganske små, så 20 min i stekeovn på 200 ºC, og gav et lekkert rosa kjøtt. Skjært i tykke skiver som dette så så det ganske tiltalende ut.  Tilbehøret ble jo tydelig tradisjonelt.  Men ingenting tradisjonelt med den måten jeg laget ertestuingen på, eller frosne babygulrøtter  kokt og g