Innlegg

Viser innlegg fra januar 29, 2017

KALKUN SISTE HELGA I JANUAR?

Bilde
LITT UTENFOR SEDVANE, MEN JEG HADDE SÅ LYST PÅ KALKUN Jeg hadde og lyst til å utforske noe nytt jeg hadde hørt om. Kalkunen har tidligere vært fast innslag på bordet nyttårsaften i mange år. Det har jeg sluttet med, men fremdeles har jeg veldig lyst på denne store fuglen med tilbehør. Det er jo et helt måltid, hvor mange smaker balanseres fint imot alle de andre. I år leste jeg hos Lise Finchenhagen om en ny måte å tilberede kalkunen på. Hun skrev at hun la hele kalkunen i saltlake noen timer før steking. Det er en  annen retning innen kokkeyrket som sier, fyll på med smør eller fløte under skinnet til kalkunen, det vil holde det tørre kalkunkjøttet mørt og saftig. Det er ikke en retning jeg følger. Jeg har heller ikke hatt problemer med tørt kalkunkjøtt. Denne metoden som høres så annerledes ut, fungerte veldig godt Fylt og ferdig, klar til steking Så smurte jeg med smør, salt og pepper på utsiden, det var det eneste fettet jeg tilsatte. Oppskrift Saltlake 100