Innlegg

Viser innlegg fra november 22, 2015

OM PYNT I HØSTMØRKEt

Bilde
OGom GODE VENNINNERS BIDRAG Vi er inne i den tida av året der behovet for lys og varme er større enn noen gang. Her hos oss er det en liten, bitte liten uenighet om lys ute. Alle her har ikke samme behov for det og det oppstår friksjoner i den hjemlige sværen. Vaktmesteren skjønner ikke helt hvor inderlig ønsket er om lys når adventstida kommer, ikke en uke senere. Vi sier ikke mer, men lys blir det nok.  Det er jo ikke særlig mye mer å si om behovet for pynt heller, det veksler fra person til person det og. Det man kan si noe om er kreativitet, den er noen som har mer av og som bruker førjulstida til å lage fliotte dekorasjoner. Siden det ikke er noe jeg kan, så ser jeg med beundring og misunnelse på dem som kan. Einer og blåbærlyng, det passet en nordlendings hjerte Så enkelt, elegant og vakkert kan det bli hvis man bare kan det. Gaver er godt å få og nå henger denne på vår ytterdør. Den gleder meg hver dag. Så var det det lille problemet med lys i hagen, tro om det blir

PAPRIKASAUS KAN FÅ DE MEST KJEDELIGE OG ALMINNELIGE KOTELETTER TIL Å SLÅ UT I BLOMST.

Bilde
KOTELETTER ER JO IKKE AKKURAT TOPPEN AV SPENNENDE CUISINE De er akkurat det de gir seg ut form å være. Allminnelig, gjenkjennelig og litt trauste. Det er dager der det er akkurat det riktige. Det er dager jeg virkelig kjenner at jeg har lyst på en svinekotelett. Helst nakkekoteletter, de er marmorert, blir saftigere og smaker mer.  Legg til bildetekst Tilbehøret kan man jo tillate seg å bruke litt fantasi på. Denne gangen var det sausen.  En paprikasaus som fikk kotelettene til å våken til liv. Potetene  likte og godt å blande seg med denne sausen. Den innehold så mye paprika, hvitløk og løk at jeg hoppet over grønnsaker denne dagen. Du verden for en farge Oppskrift 2 røde paprika 1 shalottløk 4 fedd eller 1/2 hvitløk 3 dråper balsamico 1/2 buljongterning i ca 0,5 dl varmt vann ca 1 dl yoghurt naturell salt og pepper olje til steking Kutt paprikaen i grove biter, legg i ei god, varm panne og brun i 20 min. De skal bli brun og karamellisert. Finhakk shalottløk og