Innlegg

Viser innlegg fra mars 4, 2012

AIOLI AV FERDIG MAJONES

Bilde
NÅR VI SPISER SUPPE, GRYTERETT ELLER EN GRATENG DER DU ØNSKER BRØD TIL SMAKER DET GODT MED AIOLI Å DYPPE BRØDET I Pynt med dill Når vi spiser reker el skalldyr, da passer aioli også veldig godt, og her er en enkel måte å lage den på.  1 pk majones 1-2 fedd finhakket hvitløk 2 ss sitronsaft     salt/pepper  Du kan bare blande alt dette og servere det på tapasbord, til rundstykker og fiskesuppe eller stekte kjøttretter. Smak til med salt og pepper etter eget ønske  

VI PRØVER OSS PÅ OSSO BUCCO

Bilde
DU VET DET VEL DU OG, ITALIENSK MAT ER IKKE BARE PIZZA OF PASTA. Osso bucco smaker utrolig godt og er en svært enkel matrett å lage. Det eneste som kan være tricy er å få tak i kalveskank til en levelig pris. Det er et problem som vi lett løser. Jeg har kanskje sagt det før, av og til reiser vi den korte fergeturen ytil de svenske kjøttgrytene. De selger bl.a rimelig kjøtt.  Ser så fristende ut... Så... etter en suksessfull tur hvor fryser er fyllt, jeg prøver på noe nytt, jeg vil  lage en rett som heter Osso bucco OPPSKRIFT 4-6 personer Ca 1 kg bog(skank) av    kalv i skiver 2-3 ss hvetemel.    2-3 fedd hakket hvitløk, 1 stor hakket løk 2 stk stor gulrot 2 stilker selleri 2 dl tørr hvitvin. 2-3 dl kjøttkraft 1-2 dl hakkede hermetiske tomater salt/pepper Skivene vendes i kryddermel. Så  brunes de  i godt varm, smurt panne og legges over i ei ildfast gryte. I samme panne brunes løk til den er glasert. Legg også dette over i gryta. Kutt gulrot og selleri i f