VI PRØVER OSS PÅ OSSO BUCCO

DU VET DET VEL DU OG, ITALIENSK MAT ER IKKE BARE PIZZA OF PASTA.

Osso bucco smaker utrolig godt og er en svært enkel matrett å lage. Det eneste som kan være tricy er å få tak i kalveskank til en levelig pris. Det er et problem som vi lett løser. Jeg har kanskje sagt det før, av og til reiser vi den korte fergeturen ytil de svenske kjøttgrytene. De selger bl.a rimelig kjøtt.

Ser så fristende ut...
Så... etter en suksessfull tur hvor fryser er fyllt, jeg prøver på noe nytt, jeg vil  lage en rett som heter Osso bucco

OPPSKRIFT 4-6 personer
Ca 1 kg bog(skank) av  kalv i skiver
2-3 ss hvetemel.  
2-3 fedd hakket hvitløk,
1 stor hakket løk
2 stk stor gulrot
2 stilker selleri
2 dl tørr hvitvin.
2-3 dl kjøttkraft
1-2 dl hakkede hermetiske tomater
salt/pepper

Skivene vendes i kryddermel. Så brunes de  i godt varm, smurt panne og legges over i ei ildfast gryte.
I samme panne brunes løk til den er glasert. Legg også dette over i gryta. Kutt gulrot og selleri i fine biter. Kok opp og tilsett selleri,gulrot, kraft, vin og tomater. Krydre med salt og pepper.
Legg på lokk og la småkoke i en og en halv time. Sjekk med jevne mellomrom om mer veske må tilsettes. 
Gryta kan med hell settes i stekeovnen på ca 180 C i 11/2-2 timer 

Gremolata:
Finhakk 1 dl bladpersille, 1 fedd hvitløk og 2 ts revet sitronskall, 2 ss olje, litt salt og pepper. Dette røres inn ved servering. OBS, veldig viktig for smaken i gryta.

Server med salat, brød og eller en fluffy potetmos.

Supergod mat
Klikk her for flere oppskrifter med kalvekjøtt

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?