Innlegg

Viser innlegg fra januar 20, 2013

HOT CHICKEN CURRY

Bilde
EN GRYTERETT FOR Å FÅ LITT TRØKK I HVERDAGEN Det er selvsagt en fordel, eller helt nødvendig at du liker mat som er litt sterk. Denne må du smake Det er et lite problem å få gryteretter til å se fristende ut på bildet. Du får tro meg på mitt ord, dette er godt. Til 4 prs. 4 kyllingfileter 1 løk 1 ss finhakket ingefær 2 fedd hvitløk 1 ss tomatpure 1 ts gara masala 1 ts rød currypaste 1/2 rød chili 2,5 dl kyllingbuljong 2 ts maizennamel 2 grovskårne tomater 1 ts gurkemeie 2 ts sitronsaft salt/pepper Kutt kyllingfileteene i passe biter og stek i olje. Husk rapsolje el solsikkeolje er best å steke i. Finhakk  løken,  fersk ingefær (Tørket er ikke det samme) og hvitløk. 1 ss tomatpureen, 1 ts Gara masala, 3 ts rød currypast, 1/2 rød chili uten frø. Alt  blandes i samme gryte, så sper du med 2,5 dl kyllingbuljong iblandet 2 ts maisennamel  Kok dette opp og tilsett 2 grovskårne tomater, 2 ts sitronsaft, salt og pepper. Denne gryta småkoker nå i ca 15-20 min.

LOFOTTORSKEN EL SKREIEN ER HER

Bilde
SOM DEN SKAL, I ÅR SOM I FJOR OG ALLE ÅR. Færsk fisk og lever som det og heter hos oss "innfødte". Fersk torskelever Ferdig renset lever Har skrevet før om hvordan man koker skrei, så det finner du andre steder i bloggen. Torskelever derimot er en helt annen sak. På bildet har jeg en liten leverbit, ca 300 gram. Det er nok til to voksne som bruker det som et lite smakstilbehør til fisken. Levra skal være så lys som mulig, med minst mulig småskjell festet i skinnet. De fleste fisk har sånne i levra, men de er ofte lette å få bort. Hvis hele levra er dekket med slike, bør du la være å kjøpe den. Du starter med å dra av den tynne hinna som dekker, deretter drar du små biter av levra. Du renser det beste over i en bolle for seg. Det er endel trevler og tråder inne i levra. De er ikke farlige eller skadelige, bare trevlete. Det  ser smått og klumpete ut, ikke delikat. Men slik er det. Nå koker du opp ca 4-5 dl godt saltet vann og et laubærblad, legg de rense

HJEMMELAGET GULROTSUPPE VARMER GODT

Bilde
OPPSKRIFTEN PÅ DEN KAN DU FÅ Selv uten bilder. Dette systemet har gjordt endringer som gjør at jeg ikke får lastet opp bilder slik jeg har gjort tidligere. Det ser ut til at det tar tid å forstå og å finne ut hvordan håndtere denne endringen. Det er jo synd om dette skal påvirke hele bloggen, men det blir jo litt fargeløst uten en visuell støtte til teksten. I går laget jeg en deilig suppe. På kalde vinterdager trenger vi noe som får oss igang og dette er en typisk varme opp og "kommeigangmat". Koriander er spesiellt godt  OPPSKRIFT PÅ Gulrotsuppe m/ingefær 2 ss olje i gryte,  2,5 dl hakket løk karamelliseres med  litt salt. Tilsett  2 ss hakket ingefær og  1 ss hakket hvitløk.(ikke brenn). Hell over 1,4 dl buljong,  1 kg skrelte og kuttede gulrøtter og  1 middels potet.  Dette kokes mørt i ca 20-25 min. Kjør så i blender til konsistensen er fløyelsmyk. Mens dette koker klargjør du smakstilsetting og pynt. Rør sammen ca 8 dl yoghurt, 1 ts honning og