Innlegg

Viser innlegg fra august 10, 2014

OM PØLSER OG SÅNT NOE.

Bilde
JEG SKJØNTE PLUTSELIG AT PØLSER HAR VÆRT TOTALT FRAVÆRENDE PÅ DISSE SIDENE. PÅ TIDE Å GJØRE NOE MED DET. Vi er så heldige at vi har en god gammeldags slakter rett nedi gata her.  Det er dessverre ikke ofte jeg handler der, men når jeg gjør det, så er jeg lykkelig og fornøyd. Denne slakteren lager noe av de beste pølsene du kan tenke deg. De heter ramsløkpølser, men det er det eneste vi får vite. Det store spørsmålet blir, hvilket tilbehør kan man ha når man ikke skal bruke sennep og/eller ketchup? Et av livets store spørsmål. Like før korianderen klippes i. Det finnes noe som heter Relish som kan passe når voksne skal spise pølser. Denne er ei bombe av smak, friskhet, næringsstoffer og ikke minst farver. Denne gir pølser og hamburgere det lille ekstra som løfter det forbi pølsesennepen. Mmmm Oppskrift 12 cherrytomater, finhakket 1 rød paprika, finhakket 1/4 rødløk, finhakket 1 fedd hvitløk, finhakket 4 vårløk, finsnittet 1/2 rød chili, finhakket 2 ss oli

VAKTELEGG TIL APERITÎFEN

Bilde
HVA ER NÅ DET? SPØR DU KANSKJE Vaktel er en liten fugl i fasanfamilien. Det drives oppdrett av den og her forleden fant jeg vaktelegg på spiskammeret, eller også kalt Meny.  De var levert fra en gård rett utenfor sentrum, så kortreist var de, enda så eksotisk de hørtes ut som. Et hønseegg og 10-12 vaktelegg. Vi skulle ha gjester den dagen og jeg ville legge meg litt ekstra i selen. Hva passet da bedre enn de lekre små eggene? Der lå de på benken min, veldig søte og veldig små. Spørsmålet var hvordan skal jeg bruke dem? Fantasien slapp løs, det ble både fint og godt. De eggene var så flotte og gode. Oppskrift 1pk små ferdige toast ca 50 gr lakseloin ca 50 gr choritzo ca 50 gr spekeskinke Litt sort kaviar litt rømme 6 vaktelegg ruccula Hardkok eggene( ca 3-4 min), Skrell og del dem på langs. Finhakk fisk, choritzo og skinke. Legg toast utover fatet ditt og begynn pyntingen. Mitt forslag er slik: spekeskinke+rømme, 1/2 egg+salt+ruccula choritzio+rømme+

SENSOMMERFRUKT?

Bilde
NEI, NEI, NEI! DET ER DET JO IKKE. I SÅ FALL HADDE DENNE "FRUKTEN" VÆRT LITT VEL MODEN? Har du hørt om JAS? I hagekretser er det et ganske nytt begrep. Det handler om beskjæring av trær og busker.  I følge ny kunnskap og friske tanker skal noen trær og busker beskjæres i månedene  juli/aug/sept, derav navnet JAS. Her hos oss har huset egen beskjæringskonsulent tatt til seg disse nye tankene. Epletreet er blitt et parasolltre over sitteplassen Det gamle epletreet var slik da vi kom til denne hagen, det bare ga lite, dårlig og råtten frukt. Det forsvarte sin eksistens med å gi fin skygge og lun hygge ved frokostsitteplassen vår. Dette blir nok bra Men nesten hvert år må det tuktes, det er nemlig ingenting i veien med voksekraften. Først tar han alt som står rett opp, det som heter vanskudd, myke og uten evne til å utvikle blomst og frukt. Hva som vil skje i neste omgang får vi ikke vite. Omtrent her slo det store sommer-uværet til. Sterk vind, styrtregn, lyn

DEN GODE GAMMELDAGSE MØRDEIGEN

Bilde
DEN SOM ER GRUNNDEIGEN TIL SÅ MANGE SLAGS KAKER. Min mor kalte dem Serinakaker. Den deigen som kan varieres i det uendelige, alt etter hva du ønsker og hva du skal bruke den til. Bare hør her:  som eplekake,  som fyrstekake,  som enkle småkaker, tilsatt sitronskall og rosiner, da blir det eksklusive smaksbomber tilsatt mandler så blir det smakfulle småkaker, tilsatt ost, et sprøtt tilbehør til supper og posteier tilsatt lavendel, en lekker sprø kake til is og sorbèt tilsatt rosmarin, igjen til supper og patèer tilsatt koriander eller persille til supper eller posteier/patèer Tilsatt lavendelblomster Dette ser jo supert ut, har nesten ikke råd til å ta dem fra hverandre. Tilsatt rosmarin Oppskrift: Mørdeig 150 gr smør 100 gr sukker 250 gr hvetemel 2 ts bakepulver 2 eggeplommer 3 ss vann Tilsett smak etter behag. Bland alt det tørre,  smuldre k jøleskapkaldt smør el. margarin i. Bland inn smakskomponentene, rør inn eggeplommer og vann til en sammenh

YESS, MANGOSORBÈT ER TINGEN

Bilde
HVIS DU FØRST ER GLAD I DEN SØTE SMAKEN FRA DEN STYGGE FRUKTEN Vel den er ikke så veldig stygg, men utseendet sier lite om den gylne lekre innmaten. Du må også jobbe litt for å komme til dette lekre fruktkjøttet. Hvis du begynner med å skrelle skallet av for å ta deg inn den veien, er du garantert masse søl og mye fruktsaft utover. For å slippe å bruke mange ord for å forklare og som blir lette å  misforstå, så jeg lastet ned en link som viser det:  www.youtube.com/watch?v=Ym0N4rNRmOI  Mangosorbèten ble dessert da ei venninne kom til en hyggelig og vennskapelig  middag en  sensommerkveld. Sammen med vaniljeis ble det godt Oppskrift: Sukkerlake: 1,5 dl vann 120 gr sukker Mangopuree: 2 mango 1/2 sitron 1 lime Marengs: 2 eggehviter 1 ss sukker  1-2 dråper hvitvinseddik Kok sukkerlaken og sett til avkjøling. Skrell magoen kjør  til puree med  stav- mikser eller lignende, ha i saften fra lime og sitron og hell massen  over i en beholder som kan sette