OM PØLSER OG SÅNT NOE.

JEG SKJØNTE PLUTSELIG AT PØLSER HAR VÆRT TOTALT FRAVÆRENDE PÅ DISSE SIDENE. PÅ TIDE Å GJØRE NOE MED DET.
Vi er så heldige at vi har en god gammeldags slakter rett nedi gata her. 
Det er dessverre ikke ofte jeg handler der, men når jeg gjør det, så er jeg lykkelig og fornøyd.
Denne slakteren lager noe av de beste pølsene du kan tenke deg. De heter ramsløkpølser, men det er det eneste vi får vite.

Det store spørsmålet blir, hvilket tilbehør kan man ha når man ikke skal bruke sennep og/eller ketchup? Et av livets store spørsmål.
Like før korianderen klippes i.

Det finnes noe som heter Relish som kan passe når voksne skal spise pølser.
Denne er ei bombe av smak, friskhet, næringsstoffer og ikke minst farver.
Denne gir pølser og hamburgere det lille ekstra som løfter det forbi pølsesennepen.


Mmmm

Oppskrift
12 cherrytomater, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1/4 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
4 vårløk, finsnittet
1/2 rød chili, finhakket
2 ss olivenolje
litt sitronsaft
1 knivsodd sukker
1 knivsodd salt
nykvernet sort pepper
finhakket fersk koriander

Tomatene bør få renne av litt saft på et papir først, men ellers kan alt blandes i en bolle. La det stå 30 min før det serveres slik at smakene kan sette seg.
Wicipedia sier:

relish is a cooked, pickled, or chopped vegetable or fruit food item typically used as a condiment in particular to enhance a staple. 
NORSK: En relish er en kokt, lagt i lake eller kuttede grønnsak eller fruktsak. Den er typisk brukt som forbedrer, tilbehør eller for å forsterke vanlig mat. Indisk opprinnelse.

Så vet vi det.
klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?