Innlegg

Viser innlegg fra november 10, 2013

BACALAO

Bilde
SELV UTEN KLIPPFISK?? Går det an da? Ja, bare se hva jeg har her. En bacalao av lettsaltet torsk. For en overraskelse, det gjør jo hele prosessen så mye enklere og billigere. I min nye røde gryte for 4 personer 800 gr lettsaltet torskefilet 6-8 mellomstore poteter 2 mellomstore gule løk 4-6 piquillos eller pimientos, grillet rød paprika på boks 1 rød chili 4 fedd hvitløk 2 bokser hakkede tomater 100 gr gode oliven, gjerne grønne og svarte 1 2 dl olivenolje salt og kvernet pepper basilikum eller persille til pynt Del fileten i fire jevne stykker. La paprikaene få renne av seg i en sil. Skyll dem gjerne i litt kaldt vann og del paprikaene i grove biter. Rens chilien for frø hvis du ikke ønsker den så sterk. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver. Varm ca  1 dl  olivenolje i en stor gryte. Fres poteter og løk i oljen. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken har blitt bløt. Rør jevnlig og ti