Innlegg

Viser innlegg fra mai 26, 2013

JEG HAR ET ALDRI SÅ LITE JAKTINSTINKT

Bilde
NÅ FOR TIDEN ER DET PÅ BRUKTHANDLERE OG  I ANTIKKBUTIKKER I  INN OG UTLAND jeg får utløp for denne trangen. Her i kommunen fins noe som heter frivillighets sentralen. Brukte ting selges til inntekt for gode formål i kommunen. Er det ikke flott. Billige funn finner du og der. I dag var jeg på jakrt etter en kommode til et gjesteværelse. Selvsagt hadde den akkurat den rette Litt vask og så er den klar Solid , med dype gode skuffer, ikke noe tull her i gården.   Den kosrtet nesten ingen ting. Der finner du alt du noengang vil trenge.

IDEEN OM RÅKREM DUKKET PLUTSELIG OPP

Bilde
DET VAR VEL ET ELLER ANNET MATPROGRAM PÅ TV. På BBC sender de masser av den sorten. I et av programmene snakket de om råkrem, og jeg kom på at det er jo noe jeg kan og noe jeg liker. Frosne rips er godt til dessert, men med råkrem kommer det opp til himmelske høyder.  Det krever litt av omgivelsene OPPSKRIFT 4 egg 2 ss sukker, 1 vaniljestang skrapes for frø, dette pisker du eggedosis av, 2 dl kremfløte, ha i 1 ss sukker og pisk til krem Bland sammen eggedosis og krem så har du noe som kan serveres til desserter istedet for ferdigkjøpt vaniljesaus. Himmelsk. Av og til er det en sann fryd å være på et kjøkken, når så enkle midler gir et så godt resultat. Da gleder jeg meg.

PASTASAUS

Bilde
DET ER IKKE VANLIG HOS MEG. Etter sterke oppfordringer i min nærmeste krets, satte jeg igang. Dette er en type Bolongnese saus. Det jeg tenker på er en tomatsaus, og jeg vil ha hjemmelaget. Så starter vi Basis for mange sauser er glasert løk, så da startet jeg der. Oppskrift for 3-4 personer 1 løk, hel finhakket, glaser den før du har i resten. Ha i 2-3 finhakkete fedd hvitløk, 1 gulrot i små terninger, 1 stilk selleri, 5 dl buljong, ca 2 dl finhakkede finhakkede tomater 2 ss tomatpure, 40 g kjøttdeig, salt, pepper og malt basilikum. Dette skal stå og småputre i minst 30-40 min. Erstatt væsken med vann om den blir litt tørr. Min sto faktisk i 1 time, jeg liker å la smakene utvikle seg over tid og jeg liker at ingridiensene går litt over i hverandre. Underveis brunet jeg kjøttdeigen og lot den koke med de siste ca 10 min.  Når den var ferdig klippet jeg masse frisk basilikum over og så rev jeg parmesan og serverte i skål ved siden av. Den ble veldig god, og er vel ve

SOMMER KOMMER, SOMMER KOMMER

Bilde
SOL OG VIND OG LATTER OG SANG....... Det har tatt litt tid i år, men det er helt klare signaler på at så er tilfelle. Og er vi glade for de? Det kan du bare tenke. Fuglesang, grønnsvær(stilig gammelt ord det derre..)og blomster som slår ut. Syrinen er det ingenting i veien med Trodde lenge at det meste var dødt i min hage, men så viser det seg at naturen er gansken robust. Selv de tristeste Austin-rosestilkene viser små tegn til liv, altså, 2-3 cm skudd. Det er allikevel noen litt større busker som ikke har tålt tørrfrosten i vår. Den ene er en Spirea, som gledet oss med duft og blomster nå på forsommeren. Den andre er en stor Hortensia. Må finne noe å erstatte dem med. Gravmyrt einer, og en Krypmispel har og takket for seg. Det tar jo tid å få nye på plass, men dette er jo hagelivets gleder og sorger.