PASTASAUS

DET ER IKKE VANLIG HOS MEG.

Etter sterke oppfordringer i min nærmeste krets, satte jeg igang.
Dette er en type Bolongnese saus. Det jeg tenker på er en tomatsaus, og jeg vil ha hjemmelaget.
Så starter vi
Basis for mange sauser er glasert løk, så da startet jeg der.

Oppskrift for 3-4 personer

1 løk, hel finhakket, glaser den før du har i resten. Ha i 2-3 finhakkete fedd hvitløk, 1 gulrot i små terninger, 1 stilk selleri, 5 dl buljong, ca 2 dl finhakkede finhakkede tomater 2 ss tomatpure, 40 g kjøttdeig, salt, pepper og malt basilikum.

Dette skal stå og småputre i minst 30-40 min. Erstatt væsken med vann om den blir litt tørr.
Min sto faktisk i 1 time, jeg liker å la smakene utvikle seg over tid og jeg liker at ingridiensene går litt over i hverandre.
Underveis brunet jeg kjøttdeigen og lot den koke med de siste ca 10 min. 
Når den var ferdig klippet jeg masse frisk basilikum over og så rev jeg parmesan og serverte i skål ved siden av.
Den ble veldig god, og er vel verdt å prøve.

Velbekomme.





Kommentarer

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Du skriver 40 gram kjøttdeig - mener vel 400 gram? Kjøttdeigen bør vel koke med under hele prosessen - og MINST en time! Er selv nesten en liten "mamma italiana" og elsker å lage godt italiensk basismat! Lykke til videre!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?