Innlegg

Viser innlegg fra november 6, 2011

SPINAT

Bilde
ET AV DE NYERE BEKJENTSKAPER I MITT MATLIV Alt er klart Den er helt fantastisk, utrolig farge, lett å tilberede og såååå sunn. Slik gjør du: Varm panna med olje Ta av stilkene og legg spinatbladene i. 2-3 min til de har falt sammen. Noen ganger er det dette jeg serverer til kjøtt eller fisk, andre ganger bruner jeg litt sopp og  paprika til ei enkel og sunn hverdagsform. Avslutter du med nøtter over, har du igrunnen dekket de fleste næringsbehov og smaken er flott.   Hele blandingen                                                                         

POTETSTAPPE

Bilde
TIL HVERDAG OG FEST To slag Det er det litt sidrumpa navnet på denne retten Av en eller annen grunn liker jeg ordet potetmos bedre. Hvordan gjør man det uten å rote rundt med poser og vann og kunstige greier? Jo, man tar noen store vanlige poteter, 1 stor søtpotet 1 god bit sellerirot og   koker dem til de er møre. Den søtpoteten er veldig viktig, den gir en ekstra deilig smak og farge Hell ut vannet og mos potetene, hell i melk, 40-50 gr smør, salt og pepper. Der ser du, så lett får vi luksusfølelsen i hverdagen. Klikk her for mer potet

TIL TORSKENS PRIS

Bilde
Når den kokte torsken dukker opp på benken, da er den norske hverdagen på plass. Det er utrolig hvor god den er, tross sitt dårlige rykte. Klipp av finnene først, de henger seg i alt mulig og er ikke dekorative på et fat. For å få et best mulig resultat så gjør man slik: Skjær fisken i 4-5 cm tykke stykker, klipp av finner, Legg i rikelig fosskokende vann. I vannet skal det være mye salt, ca 1/2 dl koksalt pr 2 liter vann. Ha så i 2-3 ss eddik (7% el hvitvinseddik). Det gjør fisken fastere. Trekk gryta av ovnen og la dette trekke forsiktig til fisken løsner lett fra beina. Et gammelt nord-norsk ord er vel vært å høre etter "Folk skal vente på maten, maten skal ikke vente på folk", gjelder spesiellt for fisk. Det må være det siste som gjøres ferdig, blir ikke godt hvis den koker for mye eller ligger i kraften.