Innlegg

Viser innlegg fra januar 22, 2017

DU HAR KANSKJE LURT PÅ HVORDAN KYLLINGLÅR BEST KAN BRUKES?

Bilde
JA, JEG HAR IALLEFALL DET. MIN EVIGE NYSGJERRIGHET ETTER Å UTFORSKE NYE SMAKER DRIVER MEG. Når jeg ikke lengere er klar for sitron med hvitløk, appelsin med ingefær, indisk og hva som ellers er tilgjengelig i mine egne oppskrifter, da begynner jeg å sjekke ut hva andre kokker byr på. En av de kokkene jeg oftest kikker på er Lise Finckenhagen, og gjett om hun har fantastiske oppskrifter som alle kan lage. Først må jeg si noe om kyllinglår som for tiden er noe av de billigste du kan kjøpe frosne i en av våre større butikkjeder. Jeg vet at svært mange kjøper svært dyre kyllingfileter, og sverger til det. Greit nok, men hvis smaken betyr noe så må man ha med ben og fett til alt kjøtt. Siden smaken er forskjellig, så går det selvsagt an å bruke kyllingfileter i denne oppskriften. Det eneste du da må passe å endre er steketid og temperatur. Da er det bare å hugge inn Oppskrift 4personer 4 store kyllinglår MARINADE 1 sitrongress 1 sjalottløk 2 ts sukker 1 ts knuste koriand

SOYAMARINERT LAKS MED AVOCADO

Bilde
I NÆRBUTTIKKEN MIN, MENY I SENTRUM I LARVIK, DER HAR DE ALLTID NOE INTERRESSANT SOM FÅR MIN FANTASI OG KREATIVITET TIL Å BLOMSTRE I de siste ukene har jeg vært mest interessert i de hyllene som inneholder utstyr til sushi, sashami og maki. Disse rare japanske navnene som man ikke vet hva betyr. Kan ikke akkurat skryte på meg at jeg kan lage disse rettene, men jeg har begynt å prøve meg fram med smakskombinasjoner. Jeg utforsker de forskjellige smakene man kan få til.  Her brukte jeg kjeks Det er forskjellige måter, og min måte har nok ingenting med de eldgamle kunstene til japanske sushikokker å gjøre. Dynket i soya Det jeg har konsentrert meg om er å samle smakene som gjør ektemannen, (smakspanelet)og meg selv lykkelige. Men det er noen minste felles multiplum som hører med. For eksempel rå fisk, soyasaus, Wasabi, syltet ingefær og gjerne fersk koriander.  Dette er en variant som også smakte nydelig, de svømte i soyasaus Dette er etter hvert blitt en av

MINE FEM FAVORITTMIDDAGER

Bilde
DU HAR DET KANSKJE OG SLIK, NOEN MIDDAGER KOMMER IGJEN OG IGJEN. Det er som om de har satt seg fast i tankemønstret mitt. En annen mulighet er ganske enkelt at det er det man liker best å spise og å lage. De som står aller høyest på min liste er: Ferskt kjøtt med grønnsakssuppe og sursøt saus. Klikk her for oppskriften. Det ser kanskje litt rotete ut 2. Appelsinmarinert kylling. Oppskriften fins her Her er råvarene, klar for dyst 3. Andebryst med rødløkkompott.  Oppskrift fins her . Jeg får matlyst av dette... 4. Langtidsstekt lammeknoke. Oppskrift finner du her Trygt i den sorte gryte(røde) 5. Lutefisk med ertestuing og bacon . Oppskriften finner du her . Vi gleder oss til fortsettelsen Vel, her har du lista mi. Hvis jeg tenker meg om så har jeg flere lister over mat jeg liker. Det får bli en annen gang.

STUEDE GULRØTTER SOM TILBEHØR TIL RØKT KOLJE OG KOKTE POTETER

Bilde
DET HAR DU HØRT OM FØR, HVIS IKKE SÅ ER DET JAMMEN PÅ TIDE. DA ER DU KANSKJE VELDIG UNG? Ja ikke vet jeg, men i vårt kosthold har det en fast plass. Ikke så ofte, men du verden så godt det er å spise engang iblant. Fisk, gulerøtter og potet, det er tradisjon det. Som du ser i overskriften, det er godt og tradisjonelt tilbehør som kommer på tallerkenene. Gulrotbitene ligger som små juveler og lyser Her i huset er det gulrotstuing som er det tilbehøret som gjelder. Stuede grønnsaker har fulgt oss fra barndommen. Oppskrift 3 stk  gulrot 1  ss  margarin, flytende 2  ss  hvetemel 3  dl  melk 0,5  ts  salt 0,5  ts  pepper, hvit 0,5 ts muskatnøtt Gulrotstuing Vask, rens og skjær gulrot i terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter. Sil fra kokevannet. Lag saus v