Innlegg

Viser innlegg fra september 4, 2016

HAR DU MODNE EPLER I HAGEN?

Bilde
ELLER KANSKJE DU, SOM JEG, MÅ KJØPE EPLER Uansett hvordan vi skaffer oss høstens grøde, den er her nå. Da er det bare å få eplene på kjøkkenbenken slik at vi kan få noen lekre desserter, godt syltetøy eller hva du foretrekker å bruke dem til. Eplekake er en av de trygge gjengangere på kjøkkenet, men i år skal jeg prøve en dessert som jeg ikke har spist på mange år. En favoritt fra 70-80-tallet. Jeg snakker om Ovnsbakte epler med vaniljesaus eller vaniljeis Det er nesten sånn at jeg kjenner duften Oppskrift til 4 personer 4 epler 1-2 ss rosiner 1-2 ss smør ca 2 ss honning Et lite dryss kanel Vask og tørk eplene. Stikk ut kjernehusene. Snitt gjennom skallet rundt eplene for å unngå at de sprekker under stekingen. Sett eplene ildfast form kledd med aluminiumsfolie. Dryss litt kanel i hullet dytt så noen rosiner nedi og etterfyll honning. Stek eplene midt i ovnen ved 225 C i 15-20 minutter, til de er møre, men fremdeles holder formen. Server eplene varme.