Innlegg

Viser innlegg fra mai 22, 2011

DEILIG DESSERT

SØTT OG GODT, OG OM DU TRENGER DET, SÅ ER BÆRENE TROSS ALT ET SUNT ALIBI MARENGS OG FRUKT PÅ SUKKERBRØD 1 sukkerbrødbunn 1 boks cremè fraich 3 eggehviter 2 dl sukker Sukkerbrødbunn dekkes med friske el frosne bær av fritt valg. Fordel rømmen utover bærene, og fordel stivpiskete eggehviter på toppen. 200 grader C i ca 15 min på øverste rille. Serveres umiddelbart.

ANLEGGSARBEIDET I HAGEN DEL 2.

Bilde
JEG LOVET DEG EN TRILLER OM DETTE EMNE I kassa i forkant står en kristtorn, i haugen på bakken bak er det stakkarslige georgineknoller, og løytnantshjerte...I silregn!!! Alt oppgravd for å få gjerde. Det skulle jo skje fort, en dag eller to. Vel, ei uke har gått og de stakkars plantene lider. Litt irritert kanskje? Nei, jeg er ikke blitt så akklimatisert her på Østlandet. Jævilg førrbanna virker mere sannferdig. Det hadde kanskje vært verre med stekende sol Klikk her for fortsettelsen

HAGENS GLEDER

Bilde
I SANNHETENS NAVN Det ligger mye jobb bak. Skrytebildene mine forteller ikke hele sannheten om hagen. Vi kan være enig om det. Her er foreksempel resultatet av 4-5 timers jobb fredag ettermiddag og lørdag formiddag. Svett, våt og skitten jeg? Det stemmer forbløffende, hvordan gjettet du det?

EN FREDAGSKOS

FOR ET PAR SOM HAR VÆRT VOKSNE EI STUND Vi liker det, å lage oss en romantisk middag, med god mat og vin. Tente stearinlys, pent oppdekket og god vin i glasset. I dag serverer jeg ei gryte på oksekjøtt, løk, bacon,gulerøtter og chili. Tilbehør blir en lett rotmos av poteter, selleri og persillerot. Smørdampet nykål gjør denne middagen fullkommen. Mannen i huset sørger for vin. Til en slik kraftig gryterett må vinen ikke være for lett. Det som passer til munngodt foran TV-en vil kanskje ikke stemme til gryteretten. Valpolicella Tomasi bruker vi ofte.

GØY MED GULROTSYLTETØY MED APRIKOS

Bilde
ENDA ET AV MINE FORSØK OG RARE  NYVINNINGER Med gulerøtter OPPSKRIFT 1 l aprikos, tørket 1 l revne gulrøtter 1 l sukker, helst demerara 1 sitron 2 pk karse  Framgangsmåte: Legg aprikosene i bløt natten over.  Ha dem i en kasserolle sammen med de revne gulrøttene og kok i 10 minutter, til massen er myk. Kjør i kjøkkenmaskin til en jevn masse, men så grov at det fortsatt er aprikosbiter igjen. Ha massen tilbake i kasserollen. Rør i sukkeret og la syltetøyet koke i 8 minutter under røring. Riv sitronskallet (kun det gule) og press sitronen for saft. Tilsett sitronsaft og - skall. Klipp i karse hvis du ønsker mer krydret blanding. Kok et par minutter til. Hell på rene glass. Skru på tett lokk.

SOMMER I MIDTEN AV APRIL

Bilde
BÅDE MENNESKER OG NATUR BLE LITT FORVIRRET Men vi tok oss fort inn igjen. Gresset grodde, trærne skyndte seg å spire og blomstene svelget hardt og satte igang en voksespurt, sånn at 30 april var skogen grønn og tulipanene avblomstret.Nå i slutten av mai har syrinene alt blomstret av, peonene er klare, og vi er vel 3-4 uker tidligere enn vanlig. Spørsmålet er: hva er vanlig etterhvert? Dette har jo pågått ei stund, så det er denne typen vår som er "vanlig"nå. Vi har forresten fått kaldt regnfullt vær sånn at det meste har bremset litt opp. Lammeøre og fioler Bergenians vakre pururfarge Disse er omtrent i rute til glede for familien

KJØTTKAKER HØRER HVERDAGENE TIL

Bilde
MEN JEG HAR LYST TIL AT DE SKAL VÆRE LITT FINE DE OG DERFOR DETTE ANNERLEDES FORSLAGET De vanlige tradisjonelle kjøttkakene kan for eksempel piffes opp med chili og hvitløk. Hvis du serverer krydrete kjøttkaker med tzatziki og en gresksmakende salat, ja da har du belønnet deg selv for stress og møye og har gjort dagen din litt snillere, du får kanskje til og med en liten snev av feriefølelse. klar for en godbit Den vanlige poteten har vi med, den smaker alltid. fjern frøene fra chilien Du kan spe kjøttdeigen din på vanlig måte og så røre inn finhakket chili og hvitløk helt til slutt. Det blir ikke så sterkt at det blir uspiselig, det endrer bare litt på smaken. 1 chili   1/2 hvitløk Vel verdt endringen

ANLEGGSARBEIDE I VÅR HAGE!!! DEL 1

Bilde
NÅ BLIR DET NYE TIDER OG DET VAR HELT UVENTET FOR OSS. Arbeidet med å få en nytt gjerde startet med en gravemaskin som tok hele georginebedet mitt + et kristtorntre og litt til,  grov seg ned og la en såle.  Slik så det ut etter dag 1.   Er redd det kommer flere avsnitt av denne trilleren  Hvor er bakveggen i hageskjulet mitt?? FØLG MED, FØLG MED! DRAMAET FORTSETTER, KLIKK HER Her var det gjerde og bed..

EN LEKKER SALAT

Bilde
DET PASSER VEL ALLTID OG TIL ALL TID OG ALL MAT Denne er superenkel, 1 pak coy, forvelles i 3 min, legges over i iskaldt vann. Legges utover papir så den kan renne av seg. 1 paprika skjæres i tynne båter og stekes i rapsolje med svak varme til de er myke. 1-2 ss nøtter lettbrunet i panna. Dander og strø nøttene over til slutt. Ennå en supergod og full av vitaminmat . Ser jammen godt ut og. Fornøyd? Ja

DET ER EN STOR FARE FOR

Bilde
AT DET BLIR MEST HAGEPRAT NOEN UKER FRAMOVER Den lille gamle hagebenken min er og litt søt synes jeg. Der jobber vi med å få en vakrere bakgrunn. GAMMEL HAGEBENK Når syrinene blomstrer...Du legger kanskje og merke til den lille blomstrende Aroniabusken i forkant til høyre? Der blir det blåsorte bær fulle av anioksidanter. Vakre løkplanter og ganske nye i min hage, men hva  heter de da? Nei helt borte. Tjohei, nå husker jeg, Kirgisløk var navnet .