GØY MED GULROTSYLTETØY MED APRIKOS

ENDA ET AV MINE FORSØK OG RARE  NYVINNINGER



Med gulerøtter



OPPSKRIFT
1 l aprikos, tørket
1 l revne gulrøtter
1 l sukker, helst demerara
1 sitron
2 pk karse

 Framgangsmåte:
Legg aprikosene i bløt natten over.  Ha dem i en kasserolle sammen med de revne gulrøttene og kok i 10 minutter, til massen er myk.
Kjør i kjøkkenmaskin til en jevn masse, men så grov at det fortsatt er aprikosbiter igjen. Ha massen tilbake i kasserollen.
Rør i sukkeret og la syltetøyet koke i 8 minutter under røring.
Riv sitronskallet (kun det gule) og press sitronen for saft. Tilsett sitronsaft og - skall.
Klipp i karse hvis du ønsker mer krydret blanding. Kok et par minutter til.
Hell på rene glass. Skru på tett lokk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?