Innlegg

Viser innlegg fra juni 16, 2013

FØR HUSVASKEN STARTER I DAG

Bilde
SÅ MÅ JEG HA EN MORRATUR I HAGEN Der står alt bra til, det som skal blomsre, blomstrer og sneglene spiser og ugresset vokser. Denne sommeren hadde jo ingen vår, så alle ting kommer til litt uvante tider. Foreksempel Spireaen er avblomstret og etter alle solemerker og tidligere erfaringer skulle Skjærsmin komme med blomster full av duft i god tid før St.Hans. Nå er det midtsommer og Skjærsminen som nesten døde i vinter, har knopper, men blomstrer nok ikke før om ei ukes tid. Sånn er det med den saken. Imellomtiden kan jeg glede meg over andre planter og den deilige tidlig sommerstemningen som råder. Stemorsblomster, marikåpe os en liten burgunder kløver.

ÆRLIG TALT SMÅKAKER ER GODT,

Bilde
men noe jeg prøver å holde meg borte fra Ikke fordi det ikke smaker godt, men fordi det smaker godt. Har imidlertid en plan, kakebokser gjemt bort på et av husets mer utilgjengelige steder. Jeg lar meg fort lure slik, ut av øye ut av sinn. Nå nærmer det  seg skoleferie og alle solemerker tilsier at noen skolebarn kommer innom her. Disse skolebarna er jo og mine barnebarn, og siden de bor et godt stykke unna så er besøkene skjeldne og verdifulle. Da kjenner jeg at mange av de større arbeidsoppgaver som fins skal være unnagjort før de kommer. På den måten kan jeg nyte det å være sammen med dem med et mere avslappet sinn. Da er det ingen sak å bli med på badestranda, kafebesøk, tur i skogen, togtur til Stokke og en flott kafe osv, osv. Kjenner dog at jeg setter en grense ved joggeturer. Den tida er definitivt over. Har lyst å eldes med verdighet. Fant ei oppskrift fra den amerikanske forfatteren som heter Kristin Harmel. I boka "Så lenge det er stjerner på himmelen&qu

PÅ TUR TIL

Bilde
MUNCHS HUS I ÅSGÅRDSTRAND med en morsom, dyktig og flink guide og lunsj på hotellet etterpå, det kunne ikke være gjort bedre. Det er jo også en ekstra pluss at vi var sammen med andre hyggelige mennesker med samme interesse. Dagen og værgudene bød på sitt beste. F ortellingene fra Munks liv i Åsgårdstrand var varierte og ganske nye for de fleste av oss. En liten vandring hans nærområde og stedene han lot seg inspirere fra, var og spennende å få en nærmere kunnskap om. Guiden forteller og viser sammenhenger Denne stranda og den bølgende kystlinjen har vi sett før uten å vite eller skjønne sammenhengen. Tenk at ting endrer seg så lite Inne i selve huset: Se den medisinutstillingen, en hypokonder verdig Det var lavt under taket, mørkt og trangt. Fantastisk å tenke på alle som kom innom Munch på besøk i dette huset for lengere og kortere perioder. Fantastisk også å tenke på den udødelige kunsten som ble skapt her. Trykk av utkast til Livsfrisen I hagen står o

HAR VÆRGUDENE ANGRET LITT?

Bilde
DET SKULLE IKKE FORBAUSE MEG. Etter en vinter vi aldri trodde skulle ende, hvor planter døde som fluer så har det nesten eksplodert. Det er i allefall et faktum at frodigere natur og villigere blomstring har jeg sjelden sett. Selv innenfor gjerdet her hvor det ikke akkurat er natur i fri utfoldelse. Kan det være slik at plantene tar fram det de tror er deres siste sjangse til å formere seg. Denne vinteren og våren kunne jo få flere av oss til å tenke slik. For de fleste rosene ble det og slutt. Jeg sørger over dem som forsvant, men gleder meg stort over de som oerlevde. De står med masse knopper og med det frodigste bladverk. Løytnantshjerte og Sibir iris Peonene er veldig forsinket,men du verden så mye knopper. Idag åpnet den første seg.  Bowl of beauty Gjett om vi skal glede oss over blomsterfloret fra den kanten framover et par uker. En ny og strålende klematis Den gjemmer seg foreløpig bak stammen til det gamle epletreet og mellom Hostaen. Strålende vakker

MED UTLAGT NABOVARSEL

Bilde
I JUNI HVERT ÅR Så slår et gjeng damer seg løs i skjermede(vernete) omgivelser. Det spilles, danses og ikke minst synges. Vi hoier og ler, de sterke vitsene for internt bruk kommer frem. Vi ser med velvilje på gjenbruk , men hilser gjerne nyanskaffelser velkommen. Det er en hard kjerne som alltid møter opp, men vi har vekslet gjennom årene fra 12 til 15-16 stk. Med mat, drikke, klær, instrumenter og ikke minst godt festhumør kommer vi til hytta i Brunlanes og klatrer opp trappa til toppen av berget. Ingen kan ta seg selv for høytidelig , men ingen må gjøre noe som helst uten å ville det. Kan du tenke deg for en ballade det bli den kvelden? På hytta til Inga og Turid m/ fam, der rigger Harald opp storseilet. (presenningen)Under den har vi et storslagent festlokale. Et festlig dekket bord Diverse loppemarkeder er raidet for å finne gardiner som ble til duker, og noen til nye putetrekk. Der er markblomster og lupinern i vaser, men kandelabrene ble bare til pynt, de blåste bo

LAMMESADEL HØRES FLOTT UT

Bilde
OG DET ER DET OG Siden jeg var så heldig å ha en slik en, den hadde vært i frysen i mange uker så det var på tide å bruke den. Vi liker lammekjøtt, og relativt ofte lager jeg noe med den kjøttypen som basis. Denne gangen var det altså noe litt dyrere og skjeldnere enn vanlig, så jeg følte at nå må jeg være skjerpet i planlegginga og yte maksimalt. Kjøttet måtte helstekes, så langt var det klart. Det er jo mulig å salte /pepre og drysse rosmarin, men jeg var vel ute etter noe mere uvanlig for oss denne gangen. Jeg kom til å tenke på måter å tilberede helstekt kjøtt sett hos  TVkokker, helst de engelske. Nemlig å dekke med et lokk av krydder og urter for å gi en smakfull skorpe. Etter grundig research på nettet og i mine andre kilder, kom jeg fram til denne blandingen: Sitronen var bare til pynt Først og fremst finhakket jeg urter: persille, rosmarin, og timian. Så blandet jeg halve hvitløken av kinesisk type med salt urter og 40 gr smør og alt ble most til en grov pasta.