Innlegg

Viser innlegg fra februar 15, 2015

KULTUROPPLEVELSE

Bilde
DENNE GANGEN VAR DET EN OPPLEVELSE HELT I TOPPKLASSEN Heldigvis gikk folk mann av huset for å få med seg denne musikalske opplevelsen.  Kirken i Larvik var fylt av andektig lyttende mennesker. Det har gått ei uke, men den følelsen sitter der ennå. Hva vi lyttet til? Et av musikkens største verk, et verk som alle elskere av denne musikksjangeren kjenner og kanskje har hørt flere ganger. Denne framførelsen var altså med gode amatørkor, en dyktig dirigent, profesjonelle solister og 18 dyktige musikere. Det var en minneverdig opplevelse, som bød på vakker, bevegende og stimulerende musikk i nesten 2 t. Det var en stor opplevelse.

HVIT SJOKOLADEMOUSSE

Bilde
DET HØRES LEKKERT OG DET SMAKTE LEKKERT Sjokolademousse er det ikke ofte jeg gir meg i kast med, men nå hadde jeg lyst til å prøve. Den var veldig enkel å lage, deilig å kunne lage en dag i forveien. Er dessverre ikke alltid like stø på handa. Spesielt et stykke ute i måltidet. Oppskrift 1 dl helmelk 200 g hvit sjokolade 1 ts vaniljeekstrakt 3 dl kremfløte Pynt: 2 dl blåbær noen friske bringebær revet skall av appelsin Fremgangsmåte: Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Det viste seg å gå raskere enn jeg hadde ventet, så blandingen måtte røres ferdig over varmt vannbad(ikke koking) Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje. Fordel kremen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 tim

SÅ VAR DET DE FORBASKEDE SMÅKAKENE IGJEN

Bilde
HVORFOR MÅ JEG ALLTID LAGE DEM SAMTIDIG MED ANDRE TING? Jeg hadde kanskje vært mer heldig med småkakene om de ikke ble laget samtidig som jeg prøvde å lage to, tre andre ting. Som om ikke havreflarn er vanskelig nok å få ordentlige, selvsagt ble de litt for brune, egentlig brente.  Så ergerlig, men når selskapet skal stå samme kveld, da er det ikke mange valg. Man fjerne det som er brent  og håpe der er nok bra kaker igjen til litt sprøtt på tallerkenen sammen med sjokolade-moussen. Smakspanelet syntes de var akkurat midt i blinken Oppskrift 75 gr smør 1 dl sukker  1 dl hvetemel  1 dl havregryn 2 ss lys sirup 1 ss melk 1 sitron revet skall Smelt smøret, ha alt det andre i. Sett små klatter utover stekepapir og stek på 180 C.  Jeg syntes de fløt for mye utover, og vil nok tilsette ca 0,5 dl hvetemel neste gang. Utrolig nok ble de et bra følge til desserten. Du vet det er ofte godt med noe som knaser til en myk dessert. Som sagt jeg får prøve å skjerp