Innlegg

Viser innlegg fra juli 12, 2015

HVETEBAKST MÅ PÅ BORDET NÅR BARNEBARN MELDER SIN ANKOMST

Bilde
DENNE KRINGLA ER EN GAMMEL TRAVER PÅ MITT KJØKKEN Jeg har laget den om igjen og om igjen. Man skulle tro at vi ble lei, men neida, det er stadig en ekstra glede når duften av hvetebakst møter deg når du kommer inn i et hus. Det som jeg er blitt lei av er de gamle fasongene som jeg har brukt. Da søker jeg etter gode ideer, og gjett hva jeg fant? En god ide til hvordan man kan servere den tradisjonelle hvetekringla, her er den blitt en blomst. Har du sett så smart? Oppskrift 1 kg hvetemel 5 dl H-melk (37 grader) 150 g sukker 1 ts salt 1 ts kardemomme 1 egg 1 pk tørrgjær 150 g smør i terninger Fyll og topping ca 4 ss smeltet smør 3-4 ts kanel 5-6 ts sukker 1 sammenvispet egg til pensling 2-3 ts perlesukker eller melis Ha alle ingrediensen, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin. Elt på sakte til middels fart i ca 10 min til du har en deig som slipper bakebollen. Ha i smøret, delt i terninger, og elt videre i ca 10 min. Dekk med plast

SÅ ER RIPSEN MODEN IGJEN

Bilde
DA BLE DET SELVSAGT LAGET EN AV DE MEST SOMMERLIGE AV ALLE SOMMERDESSERTER, KANSKJE NEST ETTER RABARBRA. Vi spiste rips med eggedosis. Siden det er mange barn i alle aldre i denne familien, så har det vært en av de letteste og mest populære desserten å ty til. Når vi også har allergikere blandt oss som ikke tåler jordbær.... Vel resten sier seg selv. Oppskrift på dette? Nei, det regner jeg med at dere kan. Ok, her er min måte: Fersk rips så mye du vil spise  ca 1 egg pr person 1-2 ss sukker pr egg Pisk egg og sukker med hånd eller maskin til sukkerer er løst opp og eggemassen er lys og luftig, nestren stiv.   Så fyller du de ferske ripsene i et glass, eller skål nok for enhver til å spise, fordel eggedosisen ...og vips, så enkelt kan det gjøres.  Klikk her for flere desserter Pynten druknet nesten