Innlegg

Viser innlegg fra september 5, 2010

VAKKER SANG I ROMA DEN SPANSKE TRAPPEN

Bilde
NÅR DAMENE TAR PÅ SEG SANGERDRAKTA Da er det ikke bare øyensfryd, men du verden så vakkert det lyder Den spanske trappen I dag er det en 50-års jubilant i Larvik som får den ære.

MIDDAGER

Bilde
DE KOMMER SÅ FORT ETTER HVERANDRE SOM BARE DET, De fleste av oss har en hver dag.  Det betyr en alvorlig belastning på fantasi og oppfinnsomhet hos oss som føler ansvaret for å holde den tradisjonen igang. Da er det jo greit å finne ut hva andre driver med.  Slik ordnet jeg med  en svinefilet her forleden. Det greit om du liker hvitløk, men gjør du ikke det så er ideen god likevel. Endre innholde på fyllet så får du din foretrukne smak. Mitt forslag Oppskrift 1 svinefilet Timian 2 fedd hvitløk 1 ss maldonsalt Timian, hvitløk og flaksalt støtte jeg i morteren. Så splittet jeg fileten på langs, Smurte blandinga utover, hele brettet kjøttet sammmen og surret bomullstraåd rundt for å holde dette på plass under stekinga. Tror du dette smakte godt? Det passet hos oss. Kremost blandet med soltørkede tomater, sjalottløk Fetaost blandet med choritzopølser Kremost blandet med baconbiter Blåmuggost blandet med basilikum Uten kremost, men en blanding av alle disse S

I SEPTEMBER

Bilde
HAR HAGEN FLYTTET INN HVOR DEN BLOMKARSEN LYSE DALIHA GUL KAKTUS i stua har vi glede av å fylle så mange vaser som mulig. Det forlenger utesesongen. Når Abraham Derby remorterer og sprer duften av svak aprikos. Pure joy!!                                    De drysser dessverre fort Den kler ethvert lite selskap Disse er bare robuste og flotte

SÅR HALS OG MORMORBESØK

Bilde
DET ER INGEN TRAGEDIE. Han ser ikke direkte ut som om han lider. Det er deilig å være syk i Bergen Det har sine klart positive sider å være syk. Bare se på kosedyransamlingen, du skjønner at han mangler ingenting. Det var ikke værst å være mormor der heller.

LETTSALTET TORSK REGNES SOM HVERDAGSMAT

Bilde
MEN MED DE PRISENE SÅ ER IKKE JEG SIKKER LENGERE Havets gaver Det kjennes mer ut som luksus. Jeg vet mange matretter som er billigere, men er de egentlig bedre??? Lettsaltet torsk med poteter og kokte grønnsaker, her i huset en høyt skattet delikatesse.

SENSOMMERTUR

Bilde
MED GODE VENNER Noen steder er det mystisk og stemningsfullt.. Der er deilig å rusle på kyststien uansett årstid og uansett vær. Det er så mange forskjellige opplevelser man får. ..andre steder byr naturen på noe helt annet                                       Samtalen og trimmen, nei den nevner jeg ikke engang. Den kommer av seg selv.

KYLLING ER LETT Å TY TIL

Bilde
DEN DEILIGE SITRONKYLLINGEN Ved siden av lammekjøtt så er dette en av de mest populære middagene vi lager hos oss. Den gamle Rømertopf "Man tager" 1 stor rå kylling, vasker og tørrer godt. Jeg skjærer og bort så mye av fettet jeg kan. Stikk inn hvitløkfedd rundt overalt i kjøttet. Varm ei jerngryte eller panne og brun fuglen på alle sider. Ta ut, salte og pepre rundt og inni. Legg kyllingen i jerngryta eller Rømertopfen, klem saften av 1-2 ferske sitroner over, legg på lokk og sett i stekeovnen. Ca 150 C i 11/2 -2 t. kjøttet skal være så mørt at det faller fra beina. Før jeg serverer, peller jeg ut de fleste bena. Kjøttet smaker av himmel og kraften i gryta er helt er eventyrlig.  Server med ris eller brød. Jeg liker ikke å ha grønnsaker til, de bare forstyrrer smaken av kjøttet og kraften. En liten frisk salat derimot, det passer perfekt. Jeg har flere oppskrifter på kylling her .