Innlegg

Viser innlegg fra oktober 20, 2013

ESTRAGONKYLLING ER LAGET FØR

Bilde
MEN KAN MED FORDEL LAGES PÅ NYTT. Urten estragon er ikke den mest vanlige i norsk matlaging. Det er altså ingen unnskyldning for å la det fortsatt være sånn. Denne urten smaker ganske sterkt og som tørket på glass, blir den fort overveldende.  Jeg forsøker å få tak i den i de vanlige  matbutikkene og deres  urteutvalg. Ikke alltid jeg lykkes, men når de dukker opp, da skjønner jeg at det er tid for den deilige gryta med estragonkylling. FERSK ESTRAGON ER VANSKELIG Å FÅ TAK I Hvordan gjør jeg det?  Akkurat som sist. Til 4 pers. 1 hel kylling 1 stor gul løk 1 stor gulrot nok poteter til alle 1 sitron 1 dl hvitvin 3-4 dl buljong  salt og pepper fersk estragon hvetemel til å vende kjøttet i Vask kyllingen godt innvendig og utvendig. Del den opp i to etter rygg(den taes bort)og bryst. Del så de to halve i fire biter slik: Man løsner låret fra skroget og deler det så i leddet. Bryststykket deles og i to. Tørk godt og vend i hvetemel med salt og pepper. Brun