Innlegg

Viser innlegg fra august 12, 2012

SITRONSAUS TIL FISKEMIDDAGEN UTE I SPISEKROKEN

Bilde
DU VET, DEN SOM HETER BELLA CUCINA ELLER FAMILY DINING. HAR OG VÆRT OMTALT SOM MAMMAS KJØKKENKROK Alt etter hvilket skilt man ser og hvilken vinkel man kommer fra. Det har, til tross for en våt sommer vært mange deilige kvelder her med gode måltider hyggelige mennesker og flotte samtaler. Denne gangen vil jeg vise fram den fiskemiddagen vi hadde i går.  Torsk med sitronsaus, servert med fenikkel, gulrøtter, nepe og små kokte poteter Med rotgrønnsaker og en god saus Smakte himmelsk med et lite glass hvitvin til. Nam, nam sommer i august. OPPSKRIFT 1 liten løk finhakket, 1 fedd hvitløk 1 liten gulrot 1 potet. 2 dl yoghurt naturell gurkemeie Dill 1/2 sitron salt/pepper Alt kokes i 12-15 min i lettsaltet vann og moses med stavmikser. Bruk kokekraften til å spe med. Hell over i en bolle smak til med sitronsaft, gurkemeie, salt og pepper. Bland alt og hell dette over fiskefiletene som ligger i ei ildfast form. Du kan bruke hvilken hvit fisk du vil. Laks, ø

DEN DAGEN VI PLUKKER RIPS

Bilde
DA BLE DET SELVSAGT LAGET EN AV DE MEST SOMMERLIGE AV ALLE SOMMERDESSERTER, KANSKJE NEST ETTER RABARBRA. Vi spiste rips med eggedosis. Siden det er mange barn i alle aldre i denne familien, så har det vært en av de letteste og mest populære desserten å ty til. Når vi også har allergikere blandt oss som ikke tåler jordbær.... Vel resten sier seg selv. Oppskrift på dette? Nei, det regner jeg med at dere kan. Ok, her er min måte: Fersk rips så mye du vil spise  ca 1 egg pr person 1-2 ss sukker pr egg Pisk egg og sukker med hånd eller maskin til sukkerer er løst opp og eggemassen er lys og luftig, nestren stiv.   Så fyller du de ferske ripsene i et glass, eller skål nok for enhver til å spise, fordel eggedosisen ...og vips, så enkelt kan det gjøres.  Pynten druknet nesten

ÅPEN HAGE 1

Bilde
DET VAR MANGE SOM KOM INNOM FOR Å SE Værgudene hadde bestemt seg for å være på vår side, været var med andre ord strålende. Hagen er jo nedslitt på denne tiden av året, men den gleder jo fremdeles med det den kan. Mange stakk innom og mange spurte om mye og mange fortalt mye. Vi syntes det var svært hyggelig. Den idylliske kroken sommeren 2011 Damebesøk under epletreet Nå får vi vente på neste år å se om vi gjør dette om igjen