Innlegg

Viser innlegg fra april 29, 2012

JEG ER GLAD I KYLLING

Bilde
MEN DET HAR DU KANSKJE SKJØNT Det dukker veldig ofte opp på vårt  bord. Det aller beste synes jeg er hvor mange variasjoner man kan lage av en stakkars filet eller hel kylling. I dag hadde jeg fileter, de ble lagt mellom to ark med gladpack og banket forsiktig flatere. På forhånd hadde jeg laget en pasta av moset hvitløk, finhakket fersk timian og revet ost, parmesan smaker godt, feta og mozarella kan godt brukes. Dette la jeg på de flate filetene og rullet dem sammen som ei pølse. For at de skulle holde fasongen bant jeg bomullstråd rundt. Så stekte jeg dem på panne i ca 30 min på passe temperatur slik at de ikke ble brent, men fikk ei fin stekeoverflate.  Ser ikke dette bra ut da? Servert med frisk salat og ris er dette slankekost. Lager du en saus til blir det straks noe annet.

DEN SMAKER UTROLIG DEILIG

Bilde
HVEM DA? ÅRETS FØRSTE RABARBRA Liten og skjør,  bare 10-15 cm lange stilker, men smekkfull av smak. Den første rabarbragrøten er alt i havn(magen). Flere kommer. Oppskrift på denne? Passe med rabarbra, passe med vann, passe med sukker, passe med kanel og rør inn potetmeljevning når den har kokt ei passe tid. Ikke kok etter at jevninga er hatt i, du visste det, fint. Du skjønner at noe må man bare finne ut selv. Klikk her

HAGEN HAR HELT OVERTATT

Bilde
ALLE MINE TANKER,  ALL MIN ENERGI OG ALL MIN INTERESSSE Det går nå bare i en retning: HAGESTELL Jeg vil så gjerne bli ferdig for å sette meg ned å hygge meg når jobben er gjort. Det dukker opp noe min far sa da noen roste hans arbeid og resultatene av det. "Jeg jobber så hardt fordi jeg egentlig er veldig makelig anlagt og vil få unna jobben slik at jeg kan kose meg" Det er noe i det der som er fullt forståelig for meg. Det er forresten alltid noe å hygge seg med i hagen, Tulipaner 1. mai 2012 Peoner 1. mai 2012 Kanskje jeg lager en føljeetong av peonene mine? Får se.

ETTER AT VÆRGUDENE HAR VÆRT MYE FRAM OG TILBAKE

Bilde
SÅ FÅR VI STARTA VÅRONNA Denne våren har svingt fra full sommer i mars til snø og frost igjen i april. Vi og plantene har blitt litt usikre av dette. Ikke mye, bare litt. Men nå er den her våren, frodig og grønn. Det er iallefall det jeg føler helt til realitetene går opp for meg.   Disse bildene viser jo noe helt annet:   Georginer nylig satt ut Dalia er det nye navnet Kommer til å bli fint her og Magnolia er vakker, men ikke akkurat frodig ennå Det er steike mye jobb før det blir vakkert og frodig. Og den jobben er det meg som skal gjøre. Blir litt sliten ved tanken.