Innlegg

Viser innlegg fra juli 27, 2014

HVA I ALLE DAGER? HVA ER DETTE?

Bilde
AUGUST KOM MED TEMPERATURFALL, OG REGN. Hva gjør man da? Når kuldegrøsset treffer meg idet jeg står opp, er det bare ei løsning, se inn i de delene av klesskapene jeg nesten har glemt. Der lå det noen litt fremmedartede klær. Orker egentlig ikke dette ennå Kjenner jeg til noe av dette? Har det noe med meg å gjøre? Endel tiendedels sekunder sto faktisk hjernen min helt stille og var uten kontakt med virkeligheten. Trodde jeg hadde kommet i feil skap. Det er vel bare et signal om hvor fantastisk denne sommeren har vært, jeg har glemt at jeg er norsk og at gensere og varme plagg hører med. Akkja, det kommer vel tider for dette og.

ANNE-GRETHES BLOGG FRA KJØKKENET, HAGEN MIN OG LITT TIL: SLIK GRAVER JEG ØRRET

ANNE-GRETHES BLOGG FRA KJØKKENET, HAGEN MIN OG LITT TIL: SLIK GRAVER JEG ØRRET

LAPPER AV SQUASH OG PARMESAN

Bilde
SERVERT MED YOGHURTDRESSING, EN DÆSJ SYLTET RØDLØK OG EN FRISK GRØNN SALAT. Hvis du kan tenke deg et måltid med bare litt protein, altså et vegetarisk  alternativ i hverdagen, så er dette et velsmakende forslag. De ble litt søte og små, ikke sant? En dag da matlysten er så som så, og hvis der er noen matlyst, så er det for noe utenfor det som er vanlig på mitt kjøkken.  En av de dagene fant jeg denne oppskriften fram fra det hemmelige oppskriftlageret jeg har.  Ingrediensene var enten allerede i kjøkkenet, eller lette å få tak i. Det har jeg sagt til det kjedsommelige: Jeg elsker at mat er lett å lage og alt som skal være med i oppskriften er i nærmeste butikk.Det gjør meg lykkelig og denne dagen ble det lykke, lett å lage, god smak, og litt spennende. Det ble lapper av squash og parmesan. OPPSKRIFT til 2 personer 1 squash 1 sjalottløk 0,5 rød chili 1 kvast persille 0,5 dl revet parmesan 1 egg smakløs olje til steking(raps el. solsikke) Grovriv squashen på riv

SYLTEDE GRØNNSAKER ER EN LITT UKJENT VARIANT FOR MEG.

Bilde
SUNT FORDØYELSEN MED SYRE I MATEN HAR HAR JEG HØRT Det smaker også veldig godt som tilbehør til enkelte småretter. For eksempel den  Brandade   jeg har skrevet om før. I mine gjemmer fins og 1-eller 2 patèer og et par terrîner av forskjellige slag, kjøpt i det store utland. Eller rett ut sagt, Frankriket.  Noen av disse matrettene er ganske fete og et snev av syre gjør seg veldig godt. Fargene er det jo ingenting å si på. Oppskrift 0.5 dl sukker 1 dl eplesidereddik 1,5 dl vann 1 knivsodd salt 1/2 sitron revet skall av timian  hel svart pepper Kok opp alt dette og sett til avkjøling. Siden det er kokt vil det vare i kjøleskap i et par uker. Det er slett ikke særlig surt, bare smakfullt og friskt. jeg brukte tynne skiver av reddik og ringer av rødløk. Det er den som gir den fine rødfargen.

VAR NÅ DET NØDVENDIG?

Bilde
JA, DET VAR KANSKJE DET, MEN AKKURAT I DAG,  I DENNE VARMEN? Ja, du kan jo lure, men det er lenge siden det var helt nødvendig og lenge planlagt. Du kan jo bedømme selv, det bordet var ikke vakkert, heller ikke stolene.Jeg startet pussearbeidet en sen kveld. Tenkte det var kjølig, men nei, svetten silte ganske raskt. Så var vi igang Denne fargen er egentlig grønn Men du vet i denne varmen vi har nå om dagen. Arbeidsstart for malinga var kl 08.00 for å slippe unna den varmeste tida. Etter første strøket måtte støttemannskapene trå til.  Han overtok stafettpinnen og glad var jeg. Her kom grønnfargen bedre fram. Du kan bare gjette hvor glad jeg er over endelig å bli kvitt den slitsomme røde farven. Kan du skjønne at jeg engang syntes den var fin???? Smaken endrer seg jammen fortere enn jeg klarer å følge med. Spørsmålet blir nå, hva skal jeg ta i neste omgang? Har fått litt blod på tann.

SITRONLIMONADE ER FANTASTISK LESKENDE I SOMMERVARMEN

Bilde
DETTE LIGNER VELDIG DEN FRISKE DRIKKEN JEG HUSKER FRA BARNDOMMEN I hagen hos naboen kunne vi i heldige øyeblikk bli servert en hjemmelaget, frisk og leskende sitrondrikk.  Det var nok den aller første gangen jeg spurte noen om en oppskrift på noe spiselig.  Synd å si så ble jeg ikke tatt på alvor. I alle dager , hva skal en 10- åring med oppskrift? De tenkte nok sånn både nabokona og min mor. De er jo vakre Sitroner kan jeg nesten ikke unnvære i matlaginga mi, de forsterker og løfter smaken i mange matretter. Både kaker kjøtt og fisk. Oppskrift på lemonade 2,5 dl sukker 2,5 dl vann saften av 8 sitroner kaldt vann etter smak isbiter Kok opp sukker og vann, la småkoke til det har en sirupslignende konsistens. Hell over i en beholder og sett til avkjøling Ha sitronsaften i den kalde sukkerlaken og spe med kaldt vann til du har ønsket smak.  Server med isbiter. Smakte nesten like overraskende friskt og godt som i barndommen. Klikk her for flere drikker.