Om bloggen

ynd at jeg mistet det skjerfet
Det hadde ei flott farge


Hei!
Jeg er en pensjonert lærer med en interesse for mat og matlaging som nok strekker seg lang utover normalen. Noe av det beste jeg vet er å samle familie og venner rundt et bord hvor latteren sitter løst og gode samtaler utvikler seg. Da er det lurt å ha laget litt mat i forkant.

Da jeg ble lei av å lete gjennom alle notatbøkene som hadde oppskrifter, alle løse ark og alle oppskrifter bakpå servietter og konvolutter, da var veien kort til  å starte med å samle alt i en blogg. Det var in i tiden og lettvint å bruke. Det hjalp selvsagt litt med en datadesignersønn. Han syntes dette måtte være det eneste riktige og satte meg i gang. Jeg har ikke angret et sekund.
Hagen vår er en av de andre lidenskapene mine. Heldigvis til glede for flere enn meg selv.

Her finner du dagboknotater og tanker fra hagen, fra kjøkkenet, kulturlivet og ellers litt av hvert som interesserer meg.
Min mening er at med enkle midler kan vi lage en god stemning og gi oss selv et lite løft. Dekk bordet pent også til hverdags og når du er helt alene. Det gir ei god ramme rundt livet og holder i alle fall meg i vater.
Troen på at gode råvarer, friske urter, frukt og grønnsaker gir glede og helse er også viktig for meg. Alle sanser skal aktiveres for å få en hel opplevelse, stimuler smak, lukt, syn og hørsel og opplevelsen blir komplett.

Filosofien bak:


En salvie på kjøkkenbenken, veldig god til svin og kalv

Smak, lukt, syn, følelse og hørsel.
Det er først når alle sansene blir aktivisert at opplevelsen blir komplett.


Rosmarin overvintrer ikke ute

Råvarer.
Bruk mest mulig rene råvarer, minst mulig blandingsprodukter. Dette gjelder også krydder. Det er utrolig mye salt i blandingskrydder og halvfabrikata. 









Urter

Det kan godt være en utstrakt bruk av disse, helst ferske, men selvsagt, tørkede går også fint om man tar hensyn til hvor mye sterkere de blir da.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

KALVESTEK I LEIRGRYTA