Innlegg

Viser innlegg fra desember 20, 2015

KAN SILD VÆRE NOE, SÅNN RETT FØR JUL?

Bilde
JA, VI SYNES DET, DESSUTEN TRENGER VI SILD TIL DET STORE LUNSJBORDET VI SKAL HA 1. JULEDAG. Klar for dyst Oppskrift på sursildlake 1 dl eple  eddik 1 dl bringebæreddik   3,5 dl sukker 6 stk. saltsildfilet 1 stk. rødløk 1 pk sursildkrydder Framgangsmåte: Kok opp vann og sukker, og avkjøl.  Tilsett eddik.  Legg sild og rødløk lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk. Noen liker f risk dill, den setter ekstra god smak på sursilden. Som du ser, det er ingen tryllekunst. Men det smaker helt magisk. Det er greit å ha flere sildetyper på bordet. De fleste har sin egen favoritt. Jeg liker kryddersild. Så den må jeg ha. Oppskrift på kryddersild 4-6 kryddersildfileter 3 ½ dl sukker 4 dl vann 2 dl eddik 7 % 1 stor rødløk i syltynne skiver 1 ss hel sort pepper 1 ss rosa pepper 1 ss syltet grønn pepper 1 ss sennepsfrø Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er opp